Megható szavak az Omega énekesnőjétől: Olyan volt nekem Mecky, mintha a testvérem lett volna





Wittek Mária megrendülve értesült Kóbor János haláláról, aki évek óta Floridában él. Az énekesnő a mai napig tartja a kapcsolatot magyarországi barátaival.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.05.
fájdalom

Wittek Máriát Floridában érte utol a Bors, ahol 1998 óta él férjével, Bélával egy kertvárosi lakóövezetben. Utoljára a zenekarral 2014-ben találkozott, akkor minden korábbi és mostani Omega-tag ott volt. Velük a mai napig szinte családias kapcsolatot ápol.

Olyan volt nekem Mecky, mintha a testvérem lett volna. Nagyon megrendültem, amikor hallottam a halálhírét. Az én időmben a zenekar olyan volt, mint egy nagy család. Mindig nagy szeretetben és egyetértésben, veszekedés nélkül teltek a mindennapok” – mondta a lap érdeklődésére Wittek Mária.

Az énekesnőt szerették volna az Omega idei, 60. születésnapi koncertjére fellépőként meghívni. Azokat a dalokat énekelte volna, amikkel korábban is fellépett az együttessel.

Az énekesnő összetört Kóbor halálától (Fotó: Bors)

„Örömmel vettem a kérést, de szerettem volna gyakorolni hiszen utoljára ’81-ben álltam színpadon az Eötvös klubban. Az ötven éves jubileumi koncertre is meghívtak, de akkor sajnos ezt a körülmények nem tették lehetővé. Akkor még élt Somló Tomi és Benkő Laci is, úgy lett volna az igazán csodálatos” – fogalmazott az énekesnő, aki szerint Kóbor János pótolhatatlan, mert ő volt az Omega központi embere, aki összefogta a többi zenészt.

„Egy igazi legenda volt, egy idol, ha nem is tudott róla. Olyan volt a színpadon, mint egy angyal. Mindig ügyelt a megjelenésére, hogy a legjobb formáját hozza. Annyira közvetlen és barátságos volt, de talán nem volt tisztában azzal, hogy mit jelent ő nekünk és a rajongóknak. Halála nagyon nagy veszteség. Szerettem volna, ha ő is felveszi az oltást, én is megkaptam minden oltást. Írtam is neki, amikor utoljára beszéltünk, hogy minden kétségét eloszlassam” – mesélte szomorúan Wittek Mária, aki egyúttal együttérez az Omega zenekar többi tagjával is.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás