Udvaros Dorottya: Már óvodás koromban albérletben éltem, a szüleim nélkül





A Kossuth-díjas színésznőnek nem volt hagyományosnak nevezhető gyermekkora: a szülei vidéken dolgoztak, így szinte mindig távol volt tőlük.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.05.26.
Furcsa gyerekkor

Szokványosnak nem nevezhető gyermekkoráról beszélt Udvaros Dorottya. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő köztiszteletben álló szülőkkel büszkélkedhet: édesapja Udvaros Béla rendező, édesanyja pedig Dévai Camilla volt.

A művészházaspárnak nem volt könnyű összeegyeztetni a gyermeknevelést és a hivatásukat, így Dorottya a gyermekkorát különböző helyszíneken töltötte.

„Én már óvodás koromban albérletben laktam. Aztán jött az intézet, a kollégium... Hétfőn volt a vidéki színházaknál a szünnap, akkor voltak a családi együttléteink, de napi szinten mi nem éltünk együtt. Felnőtt fejjel ez nem volt pótolható. Egyre szorosabb lett a kapcsolatunk, ahogy felnőttebbé váltam és már magam osztottam be az időmet, de ami gyermekkorban kimarad, nem pótolható” – mondta el az ATV Húzós című műsorában a színésznő.

Dorottya idővel intézetbe került, egy elit, rózsadombi intézménybe, ahová nehéz volt bekerülni. Az akkori évek megedzették a színésznőt, aki ma már egyáltalán nem neheztel a szüleire, akiket az elmúlt években veszített el.

Ha visszagondolok, hálás lehetek a sorsnak, hogy nem egykeként éltem egy családban, akit mindenki óvott a széltől is. Hanem bekerültem egy olyan közösségbe, ahol mindenféle gyerekek voltak, állami gondozottak is, és ott igazodni kezdett. Sokszor számonkértem a szüleimet, de már tudom, hogy ez fölösleges volt, mert nekik még jobban fájt” – árulta el őszintén Udvaros Dorottya.

Udvaros Dorottya kalandos gyermekkort élt át (Fotó: Metropol/Szabolcs László)

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás