RETRO RÁDIÓ

Tilos a szelfi és a nappali tiara - máig élő bizarr szabályok az angol királyi családban

Azért a brit uralkodói család tagjainak az élete sem fenékig tejfel. Számos hétköznapi dolog van, amiket te bármikor megtehetsz, ők viszont soha. Lássuk, milyen fura szabályokat kéne szigorúan betartanod, ha te is a királyi család tagja lennél!Megosztás
Szerző: metropol
2021.05.22. 19:20
brit királyi család

Sose vedd le a kabátod!

A királyi család tagjainak nyilvánosan tilos kabát nélkül mutatkozniuk. A királyi hagyomány szerint ugyanis, ha az uralkodócsalád egy női tagja levenné a kabátját, az rendkívül közönséges cselekedet lenne. Talán a hölgyek iránti szolidaritásból, de a férfiak is igyekeznek betartani az említett szabályt.

Tilos a szelfi!

Bár a királyi család tagjait arra ösztönzik, hogy minél többet találkozzanak az alattvalókkal, szelfi képekhez pózolni, és így fotózni őket szigorúan tilos. Ennek ellenére fellelhetők fotók az interneten, ahogy a rajongók imádottjaikkal szelfiznek.

Sose előzd meg a királynőt!

A legnagyobb udvariatlanságnak számítana, ha egy nyilvános eseményen bárki akár egy pillanatra is a királynő elé vágna. Ha megnézzük a képeket, láthatjuk, hogy Fülöp herceg is mindig élete párja mögött lépkedett. Ugyanez a szabály fog majd vonatkozni Károly vagy Vilmos házastársaira is.

Az uralkodó az első a hierarchiában Fotó: yahoo.com

Mindig legyen nálad fekete ruha!

Legalábbis az utazásnál. Meglepő oka van a kínosan betartatott protokollnak: mindig készülj a legrosszabbra! Előfordulhat ugyanis, hogy egy fontos politikusnak vagy a család egy tagjának a váratlan halálhíre utazás közben éri a kékvérű dinasztia tagját. Ilyenkor pedig, bárhol is tartózkodjon éppen, kötelező az alkalomhoz illő, fekete öltözékben megjelennie.

Tilos a rövidnadrág!

Az uralkodócsalád férfi tagjainak 8 éves koruk után nyilvánosan tiltott rövidnadrágban mutatkozniuk. Rendszerint azonban még ennél fiatalabb korukban se nagyon látni őket shortban. Ugyanez a szabály érvényes a hölgyekre is: nyilvános eseményeken ők sem jelenhetnek meg a szokásosnál rövidebb nadrágban.

Ha egyszer király lesz, nem mutatkozhat rövidnadrágban Fotó: dianalegacy.com

Este 6 előtt nincs tiara!

A hölgyek a díszes királyi fejékeket, a tiarákat különleges, hivatalos alkalmakkor szokták csak viselni. Mivel ezek a rendezvények rendszerint az esti órákra esnek, este 6 óra előtt a tiarákat szigorúan tilos magukra ölteniük. Természetesen ugyanez a szabály vonatkozik a koronára is.

Nincs alvás, amíg a királynő ébren van!

A királyi család tagjainak kötelező jelen lenniük egy rendezvényen mindaddig, amíg az uralkodó nyugovóra nem tér. Tehát ha a királynőnek éppen egy késői megbeszélésre támad kedve, az udvar tagjait hiába hívogatja a pihe-puha baldachinos ágy, maradniuk kell, amíg őfelsége visszavonulót nem fúj. Állítólag Diana hercegnő többször is kivívta az udvar haragját, mert egyszerűen képtelen volt elviselni a hosszú és unalmas fogadásokat, és az este folyamán különböző indokokkal kimentette magát, majd aludni tért.

Ezeket olvastad már?
Szülinaposok: megmutatta ikertestvérét Király Viktor – fotó

Szülinaposok: megmutatta ikertestvérét Király Viktor – fotó

"Ezek az emberek a sikertelenségüket vetítik rá másra" – Kembe Sorel-Arthur helyre tette azokat, akik a bőrszíne miatt bántották

"Ezek az emberek a sikertelenségüket vetítik rá másra" – Kembe Sorel-Arthur helyre tette azokat, akik a bőrszíne miatt bántották

Hatalmas örömhírt jelentett be az Exatlon sztárja, mindenki gratulál

Hatalmas örömhírt jelentett be az Exatlon sztárja, mindenki gratulál

Lélegzetelállító fotók készültek Demcsák Zsuzsáról

Lélegzetelállító fotók készültek Demcsák Zsuzsáról

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás