81 éves a pörgőrúgások nagymestere





Iszákos apja keserítette meg Chuck Norris életét, az akciófilmek nagymestere egy visszahúzódó, vallásos ember a magánéletében.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.03.10.
születésnap

Ma ünnepli 81. születésnapját a B kategóriás akciófilmek sztárja, Chuck Norris. A keménykötésű, faarcú akciósztár pörgőrúgásai és egysorosai tették világsztárrá, pedig a kezdet nagyon nem volt könnyű.

Hányattatott gyermekkor

Kevesen tudják, hogy Walker, a texasi kopó Carlos Ray Norris néven született Oklahomában. Szülei hamar elváltak, ő pedig az édesapjához került, aki iszákossága és anyagi gondjai miatt sok nehéz percet okozott a kis Carlosnak. Az iskolában rosszul teljesített, és testnevelésből sem volt jó, ráadásul visszahúzódottsága miatt alig voltak barátai. A fordulópont végül Dél-Koreában következett be, ahol hatszoros karate-világbajnokká vált, és fekete öves taekwondóban, dzsúdóban, kjokusinba, dzsúdzsucuban és tangszudóban. A saját harcművészetét is feltalálta, ami a Chun Kuk Do nevet viseli.

(Fotó: Metropol)

Nem szerette a róla készült mémeket

Az első Chuck Norris-vicc 2005 körül született meg, amikor Conan O'Brien amerikai tévés elkezdte kifigurázni őt a Walker, a texasi kopóban nyújtott alakítása miatt. Ezután szájról szájra terjedtek a Chuck Norris-viccek, melyek lényege, hogy nincs a világon olyan dolog, amire a színész ne volna képes. A rajongók legnagyobb bánatára azonban ő maga mélységesen elítéli az efféle humort, sőt, többször be is perelt bizonyos embereket a róla készült poénok miatt. A színész egy idő után rájött, hogy nem is olyan kellemetlen, ha az ember világhírű mémkirállyá válik: pénzt is lehet keresni vele.

A magyarok is imádják

Magyarországon akkora kultusza van a Chuck Norris-rajongásnak, hogy a kétezres évek közepén, amikor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szavazást rendezett arról, milyen nevet adjanak az M0-s hídnak, a legtöbb szavazat a Chuck Norris híd ötletre érkezett. A vezetők végül nem vették a poént, és Megyeri hídra keresztelték az építményt.

Ezekre a dolgokra csak Chuck Norris képes

(Fotó: Facebook)

  • Chuck Norris egy ötoldalú kockával is tud hatost dobni.
  • A legtöbben kenyérrel eszik a csípős lecsót, Chuck Norris viszont gyilkos galócával.
  • A Titanic katasztrófáját valójában ő okozta, amikor unalmában egy jéghegyet tolt maga előtt úszás közben keresztül a tengeren.
  • A Biblia eredeti címe: Chuck Norris és barátai.
  • A színész kaputelefonról is tud sms-t küldeni és vezetékes telefonról facebookozik.
  • Chuck Norris már kétszer meghalt, csak a halál nem mert eljönni érte!
  • A karatekirály elszomorított egy Happy Meal menüt.
  • Chuck Norris már utazott a 4-es metrón. Még 1997-ben.




  • Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás