RETRO RÁDIÓ

Vezetékes vagy hordozható töltő? – Mutatjuk, melyik éri meg jobban





A digitális fejlődés és a mobiltelefonok bejövetele óta a leggyakrabban két dolgot tartunk a kezünkben, a telefonunkat és a töltőnket. De vajon, hogyan a legjobb feltölteni a telefonunkat?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.11.
pro-kontra

Ismerős az a helyzet, amikor otthon nem találjuk a telefontöltőnket és már az egész lakást felforgattuk? Vagy azt, amikor hazafelé számolgatni kell a százalékokat, hogy kitartson az aksi?

Olcsóbb a hagyományos töltő

Amikor töltővásárlásra adjuk a fejünket, érdemes több szempontot is átgondolni: milyen gyorsasággal tölti fel elektronikai eszközünket, lehet-e vele több eszközt is tölteni, és persze az sem elhanyagolható, hogy mennyit kell fizetnünk érte. A töltési sebesség szempontjából egy hagyományos töltő jobb, mint egy powerbank, mivel gyorsabban tölti fel telefonunkat vagy akár laptopunkat is. Ha a pénztárcánkat

nézzük, akkor sem egy rossz választás, ugyanis jóval olcsóbb, mint a vezeték nélküli töltő. De nézzünk egy negatívumot is, ami miatt nem érdemes hagyományos töltőt vásárolni, kell hozzá egy konnektor.

Gazdaságosabb hagyományos töltőt használni Fotó: Shutterstock

Erre jó a powerbank

Gyakran előfordul, hogy egyszerre több eszközt kellene tölteni. Erre a problémára nyújt megoldást a vezeték nélküli töltő. Másik előnye, hogy a powerbankokat akár magunkkal is vihetjük, így nem kell azt megvárnunk, hogy otthon feltöltsön a telefonunk, mert ez útközben megtörténik. Azzal sem kell bíbelődnünk, hogy a telefonunkba nem jó, mivel a legtöbb vezeték nélküli töltő márkafüggetlen, így bármelyikbe bedughatjuk. A legnagyobb hátrány, ami egy töltőnél tényleg hátrány, hogy lassabban tölti fel az eszközöket, mint egy vezetékes töltő.

Nagyobb szabadságot nyújt a hordozható töltő Fotó: Shutterstock

„Én mindig otthon feltöltöm a telefonomat”

„Nem tudok úgy elindulni otthonról, hogy ne legyen teljesen feltöltve a telefonom. Minden nap annyi emberrel kell tárgyalnom, hogy egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy ne legyen teljesen feltöltve a telefonom. Ettől függetlenül viszek magammal powerbankot, hogy ne érjenek meglepetések, de az elsődleges, hogy otthon felteszem töltőre, és csak az előtt veszem le, mielőtt elindulnék” – fejtette ki véleményét Anna.

„Mindig útközben töltöm fel a mobilom”

„Mindig rohanok, ezért általában útközben töltöm a telefonom. Emiatt én jobban kedvelem a powerbankot. Másrészt soha nem szoktam megtalálni a töltőmet, vagy mindig valaki másnak odaadom és nála marad, és ilyenkor jól jön a vezeték nélküli töltő. A powerbanknak sok előnye van, mert szinte bármikor, bármilyen helyzetben be lehet tenni a telefonba és feltölti azt, viszont oda kell figyelnem, hogy magát a

powerbankot is töltsem fel! A hátránya a vezeték nélküli töltőnek, hogy sokkal drágább, mint a hagyományos töltő” – mondta Katalin.





Ezeket olvastad már?
Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás