Csak a győzelem számít, az életben maradás a tét a Fradinak





A Ferencváros csütörtök este a Celticet fogadja a labdarúgó-Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.04.
Ferencváros

Három kör után pont nélkül áll a Ferencváros az Európa-liga csoportjában. A zöld-fehérek ma este a Celtic ellen a Groupama Arénában játszanak. A Fradinak kizárólag győzelemmel marad reális esélye a továbbjutó helyek egyikének megszerzésére.

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Amennyiben 2-0-ra, vagy nagyobb különbséggel nyerne, akkor aktuális riválisát, a Celticet megelőzve feljönne a harmadik helyre, ami a végelszámolásnál azt eredményezné, hogy átkerül a Konferencia-liga tavaszi, kieséses szakaszába. Egygólos sikerrel – az egymás elleni eredmények miatt – a Celtic maradna a harmadik, és az FTC akkor tudna előzni a későbbiekben, ha az ötödik és hatodik körben egy ponttal többet gyűjtene, mint a Celtic. Vereséggel a Ferencváros biztosan a csoport utolsó helyén végezne, míg döntetlennel csak úgy tudna feljönni a harmadik helyre, ha a hátralévő két fordulóban legalább négy pontot szerezne a Betis és Leverkusen ellen, miközben a Celtic mindkétszer kikapna.

Sigér Dávid tavaly gólt lőtt a Celticnek a Bajnokok Ligája-selejtezőben, de ma este sérülés miatt nem léphet pályára a Ferencvárosban. A Metropolnak elmondta, társai esélyesek a győzelemre.

– A legfontosabb, hogy legrosszabb esetben is döntetlenre álljon a mérkőzés, amikor az utolsó 20-25 percre fordulunk, ami nyilván nekünk kevés, mert győzelmet szeretnénk elérni – fogalmazott lapunknak Sigér. – Ezzel szemben a skótok alighanem arra készülnek, hogy olyan eredménnyel távozzanak Budapestről, aminek köszönhetően övék maradhat a harmadik hely. Nehéz 90 perc vár ránk, fontos lesz az egységes csapatteljesítmény.

Legutóbb a Lokinak sikerült

Magyar csapat legutóbb 17 éve élte meg a tavaszi folytatást a nemzetközi porondon. A 2003/04-es idényben az UEFA-kupában a Debrecen jutott tovább. Ezúttal az EL-csoport három helye ér továbbjutást, a csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az EL-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Európa-liga, 4. forduló

Ferencváros–Celtic

csütörtök, 21.00, tv: M4 Sport

A G csoport állása 3 forduló után

1. Leverkusen 7 pont (7-2)

2. Real Betis 7 (8-5)

3. Celtic 3 (5-8)

4. Ferencváros 0 (2-7)

 





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás