Jó előjel az EL-csata előtt, a Fradi hátvédje nyáron gólt rúgott a Nice-nak

Híresek a hirős város, Kecskemét védőjátékosai: Szűcs Kornél a Plymouth Argyle, Szalai Gábor a Ferencváros labdarúgó-kiválósága. Utóbbi esetleg szóhoz juthat csütörtökön, a Nice elleni Európa Liga-találkozón.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.10.23. 07:05
labdarúgás európa liga Szalai Gábor FTC

Ami a Nice-szel megvívandó EL-alapszakaszbeli harmadik, a Groupama Arénában soros találkozót (18.45, TV: M4Sport) illeti, Szalai Gábor mondhatni „testközelből” ismeri a franciákat, mivel még a svájci Lausanne-Sports színeiben játszott ellenük egy nyári előkészületi meccsen.

Szalai Gábor
Szalai Gábor (a labdával) nyáron már játszott a nizzai csapattal

A számszerűségre nem emlékszem, de az biztos, hogy győztünk, mi több, gólt is szereztem. Egy pontrúgás után elém pattant a labda, amit 7 méterről a hálóba küldtem

– elevenítette fel Gábor, aki bízik benne, hogy ezúttal a Fradival verik el a gallokat.

A bajnokcsapat 24 éves futballistája érdekes utat tett meg a Népligetig. Mivel édesapja alsóbb osztályban futballozott, a kisfia mindenüvé követte, ahol éppen pattogott a labda; legyen az nagy- vagy kispályás labdarúgás. Szülővárosában, a Kecskemétnél pallérozódott.

2017-ben a Brooke House-hoz, egy angol labdarúgó utánpótlásképző akadémiához, a Londontól egy órányi vonatútra található Market Harborough 25 ezres kisvárosába kerültem. Ott szakmai és nyelvtanulási szempontból egyaránt hasznos két évet töltöttem el, számos ország fiataljaival futballozhattam együtt. Szobatársam egy bolgár fiú volt, aki később inkább az egyetemi tanulmányok felé orientálódott. Erre előttem is lehetőség nyílott, hiszen az első év intenzív angolnyelv-tanulását követően egyetemi előkészítővel felérő színvonalú oktatásban részesültünk. Délelőtt tanultunk, délután tréning következett. Amúgy nem kizárt, hogy valamikor a kecskeméti Neumann János Egyetem gazdálkodási és menedzsment fakultásán továbbtanulok

- nyilatkozta a 191 centi magas védő.

Ösztöndíjas felsőoktatási képzéssel párosuló Egyesült Államok-beli futballfolytatásra nyílott volna módja, de inkább a kecskemétiek hívó szavára mondott igent. 2019 nyarától az ottani felnőtt kerethez csatlakozott, majd idén januárban - játékosmenedzsere jóvoltából - az említett Lausanne-Sports-nál folytatta nyolc hónapig. Ott érte a Fradi hívó szava, amire természetesen rögvest igent mondott, négy évre írt alá szerződést. Mivel a Brooke Academy igencsak büszke korábbi nebulóira, nemrég a honlapján köszöntötte a nyurga játékost abból az alkalomból, hogy az Anderlecht elleni brüsszeli Európa Liga-meccsen bizonyítási lehetőséget kapott. 

- A Fradinál egyelőre keresik a pozíciómat a védősorban, de Ibrahim Cissé mellett középső bekként már kipróbáltak. A beilleszkedésben rengeteget segít öltözői szomszédom, Gruber Zsombor, Cissével és a dán Stefan Gartenmann-nal is sokszor elbeszélgetek szakmai részletekről, továbbá Pászka Loránd és Tóth Alex is jó barátom. Gyakran hazajárok Kecskemétre a családomhoz, és ilyenkor sok időt töltök a nővérem kisfiával - tette hozzá Szalai.

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás