„Balzsam a lelkemnek” - Szoboszlaiék nem akárki ellen indulnak csatába

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann bejelentette, Marc-André ter Stegen őrzi majd csapata kapuját a magyarok elleni szombati Nemzetek Ligája csoporttalálkozón.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.09.07.
labdarúgás Németország Magyarország Nemzetek Ligája

A világbajnok Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgó kapuvédője végleg visszavonult a német válogatottól. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány mostantól Marc-André ter Stegennek szavaz bizalmat, így a magyarok egy olyan rutinos kapus ellen indulnak szombaton csatába, aki kivárta a sorát.

Marc-André ter Stegen
Marc-André ter Stegen (jobbra) védhet a magyar csapat ellen Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Marc-André ter Stegen megérdemli, hogy ő lehessen az első számú kapus, hiszen több éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtott az FC Barcelonában

- nyomatékosított a szakvezető. Ter Stegen erre tömören így reagált:

- Balzsam ez a lelkemnek.

A 32 éves játékos 2012-ben (!) kapott először behívót a Nationalmannschaftba, és ezúttal elismerte, nem volt könnyű a mögötte hagyott időszak.

Amikor nem én védtem, újabb és újabb ütést éreztem. Többnyire Manunak kedvezett a döntés, de azt igyekeztem profi módon kezelni. Egyébként gratulálok neki ahhoz, amit a válogatottal elért

– idézte a katalánok játékosát a DW. A 40-szeres válogatott katalóniai légiós a 2017-es Konföderációs Kupán bizonyíthatott első számú jelöltként, mivel az akkori szövetségi kapitány, Joachim Löw pihentette Neuert. Ter-Stegen reményei szerint mostantól több éven keresztül ő lesz első számú kapuvédő - ő szerepelhet szombat este (20:45, tv: M4 Sport) a magyar válogatott elleni Nemzetek Ligája-meccsen.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás