Herkulesi feladatot oldott meg: Gulácsi Péter legyőzhetetlen, mindenkit megbabonáz

Mióta visszatért a sérüléséből, veretlen a Bundesligában. Gulácsi Péter elrontotta a Leverkusen világraszóló sorozatát, és tovább építi a sajátját.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.09.01.
Gulácsi Péter Bundesliga RB Leipzig veretlenség leverkusen

Szenzációs győzelmet aratva, kétgólos hátrányból fordítva nyert 3-2-re az RB Leipzig szombaton, a bajnoki címvédő Bayer Leverkusen otthonában. Gulácsi Péter és társai 35 veretlenül megvívott Bundesliga-meccs után győzték le Xabi Alonso "csodacsapatát", amely legutóbb 2023 májusában kapott ki a német topligában, és veretlenül nyerte meg a topliga előző szezonját. A magyar kapus együttese egyik – ha nem "a" – legjobbja volt, de arról kevesebb szó esik, hogy ő is egyre tekintélysebb veretlenségi sorozatot épít.

A csodacsapatverő Lipcse két hőse: hátul Gulácsi Péter állta a sarat, elöl Lois Openda duplázott
A csodacsapatverő Lipcse két hőse: hátul Gulácsi Péter állta a sarat, elöl Lois Openda duplázott         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Gulácsi Péter legutóbbi vesztes Budesliga-mérkőzéséig egészen 2022. szeptember 17-éig kell visszamenni. Igaz, bő két héttel később súlyos térdsérülést szenvedett a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccsen, és a lábadozás, a műtétek, majd a felgyógyulása utáni hosszú mellőzése miatt csak idén február 4-én foglalta vissza a helyét a lipcsei kezdőcsapatban. Azóta viszont egyszer sem találtak legyőzőre a bajnokságban, amikor a magyar válogatott légiós védett (egyetlen vereségüket, a Bayern München otthonában kihagyta kisebb izomsérülés miatt). 

Gulácsi Péter 16 Bundesliga-meccs óta veretlen

A keresztszalag-szakadása előtti győztes meccsel együtt Gulácsi immár 16-os veretlenségi sorozatnál tart a Bundesligában: 4 döntetlen mellett 12-szer győzelmet ünnepelhetett. A gólkülönbség ezeken 37-11 a Lipcsének; légiósunk 7 alkalommal gólt sem kapott.

Most kettő is belefért – talán az "állandó" védőtárs, Orbán Willi eltiltása miatt is – a fordulatok mellett drámai pillanatokban is gazdag, gyászszünettel kezdődött csúcsmérkőzésen. Az egy hete rákban elhunyt edzőlegenda, Christoph Daum özvegye és gyermekeik a díszpáholyban foglaltak helyet. A lipcsei Amadou Haidarát pedig Victor Boniface ollózva úgy fejberúgta, hogy a védő eszméletét veszítve terült el a gyepen, és miután magához tért, elővigyázatosságból lecserélték.

Az 57-szeres magyar válogatott kapus az Instagramon így üzent a megnyert rangadó után:

Óriási győzelem! Imádom ezt a csapatot. Köszönöm az idegenbeli szurkolást

A legutóbbi – és tán legértékesebb –, leverkuseni diadal után a klub híreivel foglalkozó portálon így értékelték a rangadón nyújtott teljesítményét:

"A leverkuseniek 26 kapura lövése miatt volt feladata bőven, és

bravúrosan teljesítette a herkulesi feladatot. 

A Bochum elleni gyengébb meccse (1-0-s győzelem, kapott gól nélkül... – a szerző) után, most kezdettől figyelt és jól reagált mindenre. Védte Tapsoba fejesét, kibokszolta a labdát Hincapie keresztléce után, mentett Grimaldo helyzeténél és ujjbeggyel Wirtz rendkívül veszélyes lövéseinél is. Az első gólt a rövid sarokba kapta, de akkor a társai hibáztak, a másodiknál nem tehetett semmit"

– indokolták Gulácsi 2-es (a német módszer szerint a második legjobb) osztályzatát, amelynél jobbat (1-est) csak a két gólt szerző belga csatár, Lois Openda érdemelt ki.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás