Varga Barnabás drámája, kártérítést kaphat a Fradi

Még az sem kizárt, hogy az Európa-bajnokságon súlyosan megsérült Varga Barnabásnak fél évet kell kihagynia. A nemzetközi szövetség fizethet a csatár klubjának, a Ferencvárosnak.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.07.03.
Varga foci Eb 2024 drámája Fradi

A labdarúgó-Európa-bajnokság eddigi legnagyobb drámáját hozta Varga Barnabás borzasztó sérülése. A magyar válogatott csatárát a skótok elleni meccsen könyökölte le az ellenfél kapusa, a támadó elvesztette eszméletét, agyrázkódás mellett az arccsontja is eltörött. Hosszú percekig ápolták a pályán, majd mentővel egy stuttgarti klinikára vitték, ahol másnap meg is műtötték. Varga már múlt szerdán hazautazott, azt azonban nem tudni, mikor léphet újra pályára.

MIR_8485
Varga drámája a társakat is megdöbbentette

A Fradi ezzel az egyik legfontosabb kulcsemberét veszítette el akár hat hónapra, ám Varga fizetését folyósítania kell. Egyelőre a nemzetközi futballszervezetek nem nyilatkoztak a magyar csatár ügyében, de korábbi esetek példáiból kiindulva bizony kártérítés jár a Fradinak. Hogy ez a kompenzáció mekkora összeget takar, csak találgatni lehet – írja a Magyar Nemzet

A maximális kártérítés összege labdarúgónként és sérülésenként évi 7,5 millió euró (hárommilliárd forint). A legmagasabb összeg naponta 20 548 euró (8,1 millió forint), legfeljebb egy évig. A magyar csatár bére havi 20 ezer euró (7,9 millió forint) felett járhat. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás