Szoboszlai álmából rémálom lett: Ronaldo csapatába került

Ezt nem teszi zsebre Szoboszlai Dominik: jogos a bírálata? Cristiano Ronaldo és más, csalódást keltett világsztárok mellett válogatott focistánkat is az Eb legrosszabb tizenegyébe sorolták.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.14.
Módosítva: 2024.07.14.
Szoboszlai Dominik Cristiano Ronaldo foci Eb 2024 rémálomcsapat

Óriási pofon Szoboszlai Dominiknak: a világhírű spanyol sportlap, a Marca a labdarúgó Európa-bajnokság legrosszabb futballistái közé sorolta – szúrta ki a Magyar Nemzet. A magyar válogatott sztárja mellett csődöt mondott világklasszisok is szerepelnek a „rémálomcsapatban”, a csalódást okozók névsorát az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo (Szoboszlai gyerekkori példaképe) fémjelzi.

Szoboszlai sérüléssel is küszködve játszotta végig az Eb-t
Szoboszlai sérüléssel is küszködve játszotta végig az Eb-t    –     Fotó: AFP

A Marca már a vasárnap esti (21.00, tv: M4 Sport) angol–spanyol döntő előtt közzétette az Eb-n a legrosszabb teljesítményt nyújtó játékosok kezdő tizenegyét, amelyben Szoboszlai is helyet kapott. Fontos kiemelni, hogy aligha a legbénább focistákból, sokkal inkább a legjobb nevű, de a hírükhöz képest gyengébb teljesítményt nyújtó játékosokból gyúrták össze a rémálomcsapatot. Márpedig a 23 éves magyar középpályás a Liverpool ászaként már abba a kategóriába esik, amelynek tagjaira nagy figyelem vetül, és azt is büntetik, ha éppen nem csillognak.

Szoboszlai értékelésében a spanyol lap kifejti: 

„Ő volt Magyarország vezére, benne volt a magyarok reménye, hogy a fiatalságot és a tapasztalatot vegyítő Marco Rossi-csapatnak legyen esélye. Liverpoolban hullámvasút volt az idénye, és a magyar válogatott lehetett volna a megváltása. A közép-európai csapat egy presztízsgyőzelemmel, de 

csalódást keltő Szoboszlai-játékkal távozott Németországból. Hiányzott a jelenléte az építkezésben és a támadásban: nulla gól és egy gólpassz volt a mérlege az Eb-n.

A Magyar Nemzet ugyanakkor hozzáteszi, hogy árnyalja a képet, amit a Marca nem jegyzett meg: Szoboszlai gyakorlatilag sérülten robotolta végig a magyar válogatott három Eb-meccsét, a combját fájlalta.

A Marca szerint az Eb rémálomcsapata:


A magyar válogatott Eb-ellenfelei közül a skót John McGinn kapott helyet a torna legrosszabb tizenegyében, akinek Sopronban él a nagybátyja, és az unokatestvérei már félig magyarok (az Aston Villa csapatkapitánya nekik is üzent a mieink elleni meccs előtt).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás