„Remélem, a próbák nem ütköznek a meccsekkel” – Bodrogi Gyula nagyon várja a foci-Eb-t

A közelmúltban, április 15-én ünnepelte kilencvenedik születésnapját a Nemzeti Színház Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész-rendezője, színházigazgató, érdemes és kiváló művész Bodrogi Gyula. Kiderült, a halhatatlanok társulatának örökös tagja nagy szurkoló, s a színpad helyett most a futballról, a közelgő Európa-bajnokságról osztotta meg velünk gondolatait.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.05.
Módosítva: 2024.06.05.
Bodrogi Gyula foci Eb 2024 magyar válogatott

Bodrogi Gyula, mint mondta, sűrű napokat él, játék, próba, filmforgatás váltja egymást, de így is nagyon várja a németországi futball-Eb-t. De érthető, hiszen ez számára szórakozás, nagy-nagy kikapcsolódás, és persze tömény izgalom. 

Bodrogi Gyula – Fotó: MTVA

– Óriási, hogy van kinek szurkolnunk – magyarázta a művész. – Ha tehetem, minden meccset megnézek a televízióban, és persze szurkolok majd a mieinknek. Egyébként a Nemzetiben is érezni már az Eb közeledtét, hiszen a színház társalgójában is egyre inkább az esélylatolgatás adja a kávézás aromáját. Reméljük, a rendezők is alkalmazkodnak majd a magyar válogatott mérkőzéseihez, és a próbákat úgy írják ki, hogy ne ütközzenek a meccsek időpontjával. Egyébként imádom a jó focit, tizenkét éves korom óta drukkolok a Fradinak és persze a válogatottnak.

A nagyszerű művész egyébként ma is fújja az Aranycsapat összeállítását, mint ahogy a háború utáni nagy ferencvárosi tizenegyekét. S az egyiket, szinte egy szuszra, el is darálta:

„Henni, Rudas, Ónodi, Kéri, Kispéter, Lakat, Budai, Kocsis, Deák, Mészáros, Czibor” – sorolta a legendás neveket Bodrogi Gyula. – Kocsis Kockát személyesen is ismertem, mert a papájának a Teleki téren volt zöldségesüzlete. Azok voltak az igazán szép napok...”

A nosztalgiázás után visszatértünk a mai utódokhoz, akiknek a játéka egyre gyakrabban ragadtatja tapsra a szurkoló színészt. Ami pedig az Európa-bajnokságot illeti, Bodrogi úgy véli, hogy már a németek elleni meccs mindent elárul, megmutatja, hol is tartunk.

– Az olasz kapitány, Marco Rossi jó munkát végez – bizonygatta a művész. – Nem szeretnék esélylatolgatásba bocsátkozni, de én a csoportból való továbbjutást nagyszerű eredménynek tartanám. Bár nagyszerűek a Rossi-csapat eredményei, a futballtörténelem során, a nagy tornákon soha nem kényeztetett el bennünket a válogatott. Tulajdonképpen még Puskásék sem. De így is az a fő, hogy ott vagyunk. Számolnak velünk, és lesz miért-kiért bekapcsolni a televíziót!

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás