„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás





Mészöly András azt állítja, a vasárnap rajtoló bolzanói Divízió I/A-s jégkorong-vb-n a harmadik hely néz ki a mieinknek. Az egykori hokis szerint Szlovénia és Olaszország esélyesebb a feljutásra.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.04.25.
jégkorong feljutás világbajnokság

Ismét a földkerekség legjobb tizenhat válogatottja közé, a sportág csúcselitjébe, az A csoportba vágyakozik férfi jégkorong-válogatottunk. Ehhez az első két hely valamelyikét kell megszerezni a vasárnap kezdődő divízió I/A-s világbajnokságon Bolzanóban.

Jégkorong
Fotó: Nemzeti Sport

– Ami az első három találkozónkat illeti, a japán, dél-koreai és román válogatottól szerezhetünk annyi pontot, ami elég a bennmaradáshoz – így Mészöly András.Az igazán fogós feladat a záró két csoportcsata, ám úgy látom, sajnos az olaszok és szlovénok előrébb járnak nálunk.

Ebből fakadóan a harmadik pozíció lehet Don MacAdam szövetségi kapitány együttesének végső helyezése, vonta le a konzekvenciát a korongozólegenda. Azzal indokolt, hogy ha lényegesen több magyar játékos kergetné a pakkot a magyar bajnokságban, attól a nemzeti válogatottunk ütőképessége is javulna. Bár gyorsak, jól ütköznek a mieink, de valami mindig hiányzik. Miként a Fradi-hokisok is hiányoznak a magyar vb-keretből, amit Mészöly András sajnálattal konstatál.

– A gondot alapvetően játékstílusunkban látom, a támadójátékunk esetleges. Jobbára az ellenfél kapusáról kivágódó korongot próbálják gólra váltani, vagy a kapus elé beálló játékosunk próbál halászni a zavarosban. Az igazán jól felépített támadásokat hiányolom. Mondom ezt annak ellenére, hogy a vb előtti székesfehérvári csarnokavatón az A csoportos Norvégia elleni 2-1 és 3-2-es sikerünk elismerésre méltó, miként az olaszok elleni, előkészületi meccsen legutóbb aratott 6-5-s győzelem is nagyszerű – elemzett Mészöly András. 

Az olaszokról megállapította, légiósaik a külföldi bajnokságokban meghatározó szerepet töltenek be, és rutinjukat átültetik nemzeti színekbe. Szlovénia a hosszú évek során egységbe forrt válogatottra büszke, szinte gépiesen játssza a modern hokit, ami az A ligába jutását vetíti előre.

Vb-specialista

Mészöly az FTC-vel 11-szeres magyar bajnok, tizennégy világbajnokságon lépett jégre. Alapvetően kedves emléke az 1977-es tokiói B csoportos esemény, melyen válogatottunk az első három meccsét megnyerte. Akkor a 6. helyen zárt, ami szenzációval ért fel, hiszen nem csúszott le a C csoportba.

– Az 1978-as belgrádi, szintén B csoportos vb-n is bravúrt értünk el, hiszen 4-3-ra vertük a már akkor is nagyhatalomnak számító norvégokat. Olaszország sem állt meg előttünk, 5-2-re nyertünk, amit elfogadnék most Bolzanóban is… – emlékezett Mészöly.

 

A mieink bolzanói játéknapjai: 

Április 28., 16 óra: Japán

Április 30., 16: Koreai Köztársaság

Május 1., 12.30: Románia

Május 3., 19.30: Olaszország

Május 4., 19.30: Szlovénia

 





 





Ezeket olvastad már?
Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás