„NB I-es kapus lesz” – Gundel Takács Gábor fiát dicsérte legendás edzője





Szeretett volt csapata, a Honvéd ellen is bizonyított a Dajka László vezérelte NB II-es Budafok futballcsapata.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.04.03.
Módosítva: 2024.04.03.
Dajka László Gundel Takács Gábor Budafok fia

A hétvégén nagy lépést tett a bennmaradás felé a Budafok futballcsapata az NB II-ben. A Honvéd ellen 1-0-ra megnyert bajnoki azért is volt érdekes, mert a hazai Budafok mestere, Dajka László máig szívügyének tekinti egykori csapatát, és amellyel játékosként öt bajnokságot nyert.

Részemről emiatt nem is volt érzelemmentes ez a 90 perc

 – ismerte el a Metropolnak a korábbi 24-szeres válogatott Dajka László. – A második félidőben veszélyesen jött előre a Honvéd, fiatal erői igen jól „muzsikáltak”, láthattam, hogy három hónappal ezelőtt még nem volt ennyire veszélyes a kispesti gárda. Szerencsére az egész találkozón kiválóan állt helyt kapusunk, Gundel Takács Bence, aki kétméteres magasságát remekül kamatoztatja, képzettségét tekintve pedig valamikor élvonalbeli kapuvédő lesz. 

Gundel Takács Bence Fotó: Török Attila

Gundel Takács Gábor fia korábban több NB I-es klubban is szerepelt, tavaly a ZTE elleni kupadöntőben ő őrizte a budafoki kaput. A 64 éves, az 1986-os mexikói 
vb-n részt vett Dajka szakmai hozzáértését dicséri, hogy egy olyan Budafokhoz érkezett, mely éppen 12 meccses nyeretlenségi szériát élt meg, jelenleg pedig a tizennyolc csapatos mezőnyben a 13. helyen tűnik fel.

Azt vállaltam fel, hogy a második vonalban tartom a csapatot. Viszont világosan látni kell, hogy a jelenlegi NB II-ből senki sem kíván kiesni. Minden meccs háromesélyes, mindenütt van három meghatározó csapattag, akik aktuális formája perdöntő. A második vonalban ha valaki egy pillanatra félrefordítja a fejét, azonnal összeszed egy vereséget. Ki hitte volna, hogy a 17. pozíciós Tiszakécske idegenben 2-0-ra veri az élmezőnyhöz sorolandó Szegedet..?

Dajka példaként említette a következő fordulót, amikor a Budafok a szintén a mezőny alsó régiójába tartozó Haladáshoz látogat, és úgy véli, hogy Szombathelyen bármi megtörténhet.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás