„Addig dolgozom, ameddig segíteni tudok” – jöhet az újabb Puskás-díj Zsóri Dánielnek

Nem kis meglepetést okozott a labdarúgó NB II 24. fordulójában a Budafok, amely kétgólos hátrányból 3-2-re verte az éllovas Nyíregyházát.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.03.13.
Módosítva: 2024.03.13.
labdarúgás Zsóri Dániel Dajka László Budafok NB II

Ismét hallatott magáról Dajka László edző: a magyar futballsport második vonalában az általa felkészített Budafok 0-2-ről emberhátrányban 3-2-re legyőzte az éllovas Nyíregyházát. Ritkán látni olyasmit, amit a heroikusan küzdő fővárosi együttes végrehajtott. 

Dajka László
Dajka László nagy sikert aratott a Budafokkal az éllovas ellen – Fotó: Török Attila

A 30. perctől piros lap miatt tíz emberrel folytattuk, ennek ellenére előbb egyenlítettünk, majd a ráadásban nyertünk 3-2-re

– foglalta össze a történéseket a február 20. óta Budafokon dolgozó 64 esztendős Dajka.

Ezúttal is felhívta fel magára a figyelmet Zsóri Dániel. A budafoki támadó az első félidő hosszabbításában hasonló gólt szerzett, mint anno debreceni játékosként, élete első élvonalbeli meccsén a Ferencváros ellen. Azért a találatért 2019. szeptember 23-án a milánói Scala színpadán átvette a Puskás-díjat.

– Annyi a különbség, hogy nem hátulról érkezett a labda, mint a Groupama Arénában, amit ezúttal ollózva, eldőlve küldött a hálóba – mesélte Dajka, aki emlékeztetett rá: örömmel fogadta el a fővárosi vezetőedzői megbízatását. Régóta ismeri a budafokiakat, tudja, milyen nagy utat jártak be a legutóbbi Magyar Kupa-ezüstéremig.

Megtisztelő volt a felkérésük, és mindent elkövetek azért, hogy ne legyenek kiesési gondok a Promontor utcában. A mostani 15. helyünknél még előrébb szeretnénk jutni. Efféle bravúrokra, mint a Nyíregyháza elleni is képesek lehetünk, hiszen játékosaink hihetetlenül lelkesek. A már csaknem biztosan NB I-es szabolcsiak alighanem sokáig emlékezni fognak erre az emberelőnyös vereségükre.

Érdekes, vetettük fel, hogy a Bp. Honvéddal ötszörös magyar bajnok középpályás Dajka – csakúgy, mint a BVSC-Zuglónál ténykedő egykori fradista Szekeres Tamás – mindössze június 30-ig kapott szerződést.

Addig dolgozom, ameddig segíteni tudok Budafokon, aztán majd meglátjuk a folytatást

– reagált erre az egykori 24-szeres válogatott labdarúgó.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás