Kitálalt a Fradi-edző: a Real Madridot hagyta ott az Újpestért





Korolovszky Gábor többek között elárulta: még szerződés kötötte a Realhoz, amikor inkább hazaigazolt.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.04.
Korolovszky Gábor Real Madrid Fradi Újpest

Játékosként megjárta a Real Madrid B-csapatát is, edzőként most nevelőegyesülete, a Fradi NB III-ban szereplő B-csapatát dirigálja Korolovszky Gábor. A fiatal edző a Magyar Nemzetnek adott interjút a nem mindennapi fordulatokban gazdag, kalandos pályafutásáról.

Korolovszky Gábor edzőként újra a Fradit szolgálja
Korolovszky Gábor edzőként újra a Fradit szolgálja          Fotó: Magyar Nemzet

A 44 éves, 6-szoros magyar válogatott Korolovszky többek között elmondta, hogyan került anno, 19 éves korában (1999 nyarán) a Real Madrid tartalékcsapatához, majd hogyan tért vissza onnan Magyarországra, a Fradi-rivális Újpesthez.

– Amikor elküldött az Egervári Sanyi bácsi kettős játékengedéllyel a BKV-ba, az NB III-ba, Dajka László volt ott az edző. Nagyon jó csapatunk volt, az edzővel is hamar megtaláltuk a közös hangot, látott bennem valamit. Ez volt 1998 őszén, 1999 tavaszán pedig egyszer csak hívott, hogy 

akkor megyünk a Real Madridhoz. Jót röhögtem, de ő azt mondta, ne nevessek, tényleg utazunk.

Kimentünk, Dajka Laci is kiutazott velem öt napra, ezért a mai napig hálával és köszönettel tartozom. Próbajátékon szerepeltem, hazajöttem, majd a nyáron szólt, hogy megvesznek. Így kerültem ki, de ott már nem volt egyszerű: nem úgy volt, hogy azonnal aláírtam, kint edzettem négy hétig a Real Madrid B-vel úgy, hogy nem volt szerződésem. Az utolsó utáni pillanatban végül megvettek 120 ezer dollárért, viszont nem léphettem pályára a Real B-ben, mert az akkori szabályok szerint a spanyol harmadik ligában nem játszhatott EU-n kívüli játékos. Kölcsönadtak a Toledónak egy évre – emlékezett vissza Korolovszky.

A toledói kölcsönjáték után még három évig kötötte szerződés a Realhoz, mégis inkább Újpestre igazolt.

– Hátra volt még három évem, mehettem volna máshova, hiszen szóba került a Getafe és a Leganés is, ám nem volt menedzserem, ez nem könnyítette meg az ügyet. Közben az Újpest megkeresett 2000 tavaszán; elsőre még nemet mondtam, ám hamarosan újra hívtak. A Real ekkor azt mondta, hogy elmehetek kölcsönbe még egy évre valahova, ha van ajánlatom, játsszak akár Magyarországon is, aztán térjek vissza 2001 nyarán, utána maradhatok Spanyolországban. Csakhogy az Újpest végleg szeretett volna megvásárolni. 

Végül otthagytam Spanyolországban azt a plusz három évet és hazajöttem – arról lehet beszélgetni, hogy jó döntés volt-e.

Nem volt senki segítségem, magamtól, a barátaimmal beszélgetve döntöttem el, hogy mi legyen. Azt is hozzá kell tenni, hogy akkor úgy láttam, nem nagyon van sanszom ott játszani. De legalább kiválóan megtanultam spanyolul, ez pedig az egész életemet végigkíséri. Felnőttebb lettem sokkal abban az egy évben – mondta Korolovszky Gábor.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.





 





Ezeket olvastad már?
Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás