„Teljesült az álma” – Faragó Tonó nagy titkot árult el a magyar kapushősről





A görög csapattal találkozik a magyar női vízilabda-válogatott a dohai világbajnokság szerdai elődöntőjében.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.02.13.
Módosítva: 2024.02.13.
női vízilabda olimpiai kvóta faragó tamás

A 19 éve vb-t nyert akkori női szakvezető, Faragó Tamás tudja, milyen nehéz úton jutott el az elődöntőig a magyar női vízilabda-válogatott, amely a nyolc között ötméteresekkel 13-12-re nyert Hollandia ellen, és így olimpiai induló. Azt kívánja, a csapat mentse át az ausztrálok és hollandok elleni formáját a szerdai, 15.30-kor kezdődő, görögökkel vívandó elődöntőre.

Faragó Tamás
Fotó: Koncz Marton

Miután a rendes játékidőben döntetlenre zártunk Hollandiával, nem hittem, hogy a büntetőpárbajt megnyerjük, és tessék, mégis sikerrel jártunk

 – nyilatkozta az 1976-os olimpiai bajnok pólós, Faragó Tamás, aki egy „titkot” is elárult a magyar kapuvédőről. – Magyari Alda kapusunk többször említette nekem, szeretne egy olyan meccset, amikor az ő kezében van a végső döntés. Ez volt az álma, büntetőt fogni. Megtörtént, tisztázta a hollandok utolsó, az ötödik ötméteresét. Persze nem az ő egyedüli érdeme a négy közé jutás, mert több játékosunk klasszis teljesítményt nyújtott. Újfajta játékrendszerünk diadalát láthattuk, amivel a januári eindhoveni Eb-n adósak maradtak játékosaink. Védelmünk szilárdan zárt, a holland centereket semlegesítettük, átlövéseiket többnyire blokkoltuk. Tudják, mindig a negyeddöntő a legnehezebb erőpróba egy világversenyen. 

Óriási teher került le a magyar lányok válláról, és a görögök ellen már a döntőbe jutás lesz a tét.

Sokan azt állították, hogy a magyar póló női szakága válságban van, de íme, kikerültünk egy kisebb hullámvölgyből, és most okkal várom, hogy a görögöket is megverjük, azaz visszavágjunk a január ötödikei 14-12-es eindhoveni Eb-fiaskónkért.

A negyeddöntők után végleges, hogy a magyar válogatott kijutott a párizsi olimpiára.

A magyar női pólósok Faragó kapitányi érájában 2005-ben Montrealban vb-t nyertek, Valkai Ágiék a fináléban 10-7-re győztek a most is elődöntős Egyesült Államokkal szemben.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás