„Egyszerűen nyerni kell” – Óriási tétért játszik a magyar válogatott





Továbbra is nyitva az út a párizsi olimpia felé, kvótát szerezhetünk, de ehhez kötelező nyernie a magyar női vízilabda-válogatottnak kedden az Olaszország elleni Eb-negyeddöntőben.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.01.09.
Módosítva: 2024.01.09.
női vízilabda Eb Gerendás György vízilabda

Ez lesz az első igazán sorsdöntő meccsünk az eindhoveni kontinensbajnokságon – így summázott Gerendás György olimpiai bajnokunk, az FTC női csapatának szakmai igazgatója a keddi, olaszok elleni csata (tv: M4 Sport, 20:30) kapcsán.

Gerendás_CER_0002
Gerendás György – Fotó: Czerkl Gábor

– A korábbi, görögök és hollandok elleni csoportvereségek már nem számítanak, hiszen a lányok azért utaztak Hollandiába, hogy ezt a két csapatot megelőzzék, mivel azok még nem szereztek olimpiai rajtjogot – fejtegette Gerendás a Metropolnak. – A keddi meccsen édes mindegy, szépen játszunk-e vagy sem, egyszerűen nyerni kell, és erre képesek is Leimeter Dóráék.

A legenda látta a spanyol–olasz-meccset, amelyen Itália képtelen volt komolyabb ellenállást kifejteni, és 14-8-ra kikapott. Arra a felvetésünkre, vajon az Eb további egyenes kieséses fázisában ismét összefuthatunk-e Görögországgal, Gerendás úgy vélte, ez aligha történhet meg.

Ha találkozunk, ha nem, keddtől tilos hibázni, amennyiben ott szeretnénk lenni a párizsi olimpián. Az végképp mindegy, hogy szerzünk-e érmet Eindhovenben vagy sem, a lényeg az, hogy a görög és olasz csapat előtt zárjunk.

Az olimpiai bajnok örömmel konstatálta, hogy Neszmély Boglárka, az általa felkészített ferencvárosi kapus jól tette le névjegyét élete első Eb-összecsapásán.

Bár a horvátok elleni vasárnapi 17-2 papírforma-győzelem, de Bogi a helyén volt, pontosan úgy szerepelt, ahogyan az elvárható tőle – emelte ki Gerendás, aki szerint nem kétséges, hogy a magyar lányok ott lesznek a párizsi olimpián.
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás