Nem kímélte a lányokat, kitálalt a pólósokról a legenda





Japán ellen még mindig ciki 21 gólt kapni.



Megosztás
Szerző: s
Létrehozva: 2023.07.19.
vízilabda vb csapat

Két csoporttalálkozó után százszázalékos női vízilabda-válogatottunk Fukuokában a világbajnokságon. Igaz, a Japán elleni csoportmeccsünk után sokan mostanáig szedik a levegőt gyenge formánk miatt. Bár Keszthelyi Ritáék 26-21-re nyertek, de a gyengécske együttesnek nevezhető hazaiaktól kapott 21 találat megdöbbentően sok. A találkozó történelmi ilyen szempontból, hiszen 1985-ben a hollandokkal szembeni Eb-találkozón kaptunk hasonlóan sok gólt, akkor 19-4-re maradtak alul a lányaink.

Fotó: Istvan Derencsenyi/World Aquatics

A magyar csapattal korábban vb- és Eb-aranyat nyerő Faragó Tamás szerint a kapott gólok számát nehéz megmagyarázni.

– A női póló világméretű népszerűségét igazoló tény, hogy a távol-keletiek egy éremért érkezett magyar válogatottnak voltak képesek 21-et lőni – jelentette ki olimpiai bajnokunk, a női együttessel 2005-ben vb-aranyérmet szerzett válogatott szövetségi kapitánya. – A magyarázat? Klasszisaink olykor nem teljes erőbedobással játszottak.

Az 1976-os montreali olimpia aranyérmese, Faragó Tonó megnyugtatta a közvéleményt: csütörtökön magyar idő szerint hajnali öttől Új-Zéland ellen megszerezzük a harmadik győzelmet, és nyolc között folytatjuk, tehát nincs ok kétségbeesésre. 

Ami igen bántó: Japán ellen két kapusunk, Magyari Alda, illetve Neszmély Boglárka nem állt feladata magaslatán. Annak idején Faragó milyen módszerrel rázta fel őket? – vetettük fel.

– Elbeszélgettem a kapusokkal arról, jó, ha tudják, nem csak a mezőnyjátékosainknak drukkol a publikum, de a háló előtt is komolyan illik összpontosítani…

Fotó: Pesti Tamás

Faragó biztos benne, a lányok csoportelsőként ott lesznek a negyeddöntőben, ám ott biztosan jobb teljesítmény, védekezés kell a mostaninál.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás