Faragó Tamás elárulta, ezt várja a női pólósoktól a vb-n





Július 16-án, vasárnap kezdi el szereplését a fukuokai világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott. Az egykori világsztár pólós és sikeredző Faragó Tamás mindenképp a legjobb négy közé várja az együttest.



Megosztás
Szerző: szs
Létrehozva: 2023.07.12.
Faragó Tamás Bíró Attila vízilabda Magyarország világbajnokság

Bíró Attila tavaly a hazai rendezésű világbajnokságon az ezüstéremig repítette a női vízilabda-válogatottat. Faragó Tamás, egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólósnak egy vb-aranya és egy vb-ezüstje van a női válogatottal kapitányként, ezt az eredményt állíthatja be Fukuokában Bíró.

Faragó Tamás legalább a legjobb négy közé várja a női vízilabda-válogatottat – Fotó: Pesti Tamás

Azóta alaposan átíródtak az erőviszonyok, de a négy közé kerülés borítékolható

 – nyilatkozta lapunkban Faragó Tamás. „A 2005-ös montreali világbajnoki címünk mellett szakmai pályafutásom másik igen becses emléke a mostani vb-helyszínen szerzett második helyünk. Akkor az olaszoktól kikaptunk 9-7-re a döntőben. Amúgy egykori sikercsapatom hasonló tudást képviselt, mint a mostani magyar válogatott.”

A jelenlegi válogatott szakvezető, Bíró Attila feladata komplikált, de együttese van annyira ütőképes, hogy július 16. és 28. közötti fukuokai vb-n döntős helyet harcoljon ki, amivel kvalifikálná magát a párizsi olimpiára. Tonó szerint a csoportban nem szabad hibázni Kanada, Japán és Új-Zéland ellen, de ügyelni kell arra, hogy Hollandia, Spanyolország, Kanada vagy Ausztrália ne tegyen keresztbe.

„A földkerekség legjobbja, az Egyesült Államok megint magasra emeli a lécet, a minap Long Beachben a világkupa szuperdöntőjében 16-10-re nyert ellenünk. Azon viszont mindenki okkal álmélkodott, amikor Magyari Aldáék 20-13-ra elintézték a görögöket, ami megdöbbentő különbségű diadal. Nem kizárt egy újabb magyar–amerikai döntő! Tavaly a Duna Arénában kikaptunk 9-7-re, de Fukuokában revansot vehetünk.”

Program és a lebonyolítás

A csoportmeccsek során a magyar válogatott július 16-án, vasárnap Kanadával találkozik, kedden Japán, csütörtökön pedig Új-Zéland lesz az ellenfele. Az első helyezett azonnal a negyeddöntőbe kerül, a második és a harmadik a nyolcaddöntőben folytatja.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás