"Ők sem a semmiből jöttek" - tilos a vereség kedvenc pólósainknak

Megfiatalított férfi vízilabda-válogatottunk vereséggel kezdte a zágrábi Eb-t.Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.01.06.
férfi vízilabda Eb Szécsi Zoltán faragó tamás Kiss Gergő vereség

Furcsa év a vízilabdában, egy esztendőben rendeznek Eb-t, világbajnokságot és olimpiát is. Ezekből természetesen az olimpia a legfontosabb a vb-címvédő magyar férfiak számára. A párizsi kvóta már zsebben, ennek megfelelően megfiatalított kerettel utaztunk a horvátországi Eb-re. A torna nyitányán 10-8-ra kikaptunk a görögöktől, de probléma persze nincs. Baj akkor lesz, ha a csapat szombaton nem veri meg csoportunk leggyengébb tagját, Georgiát (17.00, TV: M4Sport).

Waterpolo.hu Fotó: Istvan Derencsenyi/LEN

Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok legenda szerint természetesen aktuális ellenfelét sem becsülheti le az együttes.

Tudatos honosításnak köszönhetően jó csapattal állnak ki, tehát ők sem a semmiből jöttek

- mondta Kiss, aki a vereség ellenére elégedett a fiatalokkal.

Nem ijedtek be a görögökkel szemben, de gyakran hibáztak. Főleg akkor, amikor a kapunktól 2-3 méteres távolságra egyedül hagyták lőni az ellenfelet. Ez az összeszokottság hiánya. Viszont garantálom, a jövőben ez aligha fordul elő.

Kisshez hasonlóan olimpiai bajnok csapattársa, Szécsi Zoltán egykori kapus is úgy véli, szombaton kötelező a győzelem, de akár az olaszokat is meglephetjük hétfőn.

Faragó Tamás olimpiai bajnok klasszis szerint kemények voltak a magyar fiatalok:

Ők is meglepődtek, hogy mennyire megnehezítettük a játékukat. A csapat védekezésével többé-kevésbé elégedett vagyok, viszont a támadómunkán van mit javítani. 

- mondta a Metropolnak Faragó.

A görögök elleni meccset egyébként a helyszínről nézte végig a volt MOB-elnök, egykori NOB-alelnök Schmitt Pál két leánya, Petra és Gréta, majd a meccs után hazaautóztak. Gréta büszke édesanyaként szurkolhatott, mivel két fia, Vigvári Vendel és Vince is szerepet kap a magyar csapatban.

Az egyik szektorrész piros-fehér zöldbe öltözött, csodálatos látvány volt 

– mondta a Metropolnak Schmitt Gréta. - A fiúkkal a meccs végén köszöntöttük egymást. Egyáltalán nem tűntek elkeseredettnek. Látszik, hogy készek egy jobb folytatásra.

Gréta itthonról figyeli a további meccseket; amennyiben a fiai negyeddöntőbe jutnak, ismét kocsiba ül, és irány Horvátország.

 

 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás