Országosan ismert lett, íme három titok a Fradi új kapusáról





Dibusz Dénes sérülése miatt a cserekapus Varga Ádám óriási lehetőséget kapott, az Újpest elleni derbin kellett védenie a Ferencváros kapuját, a 90 perc alatt pedig lehúzta a rolót. Az új hősről összeszedtünk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.31.
Varga Ádám siker Kecskemét Fradi diploma

Csapatkapitánya, Dibusz Dénes nélkül fogadta a Ferencváros az Újpestet a múlt hétvégi 239. derbin. A 32 éves hálóőr a Genk elleni Konferencialiga találkozó után dőlt ki a sorból, a lehetőség így a cserekapus, Varga Ádám ölébe hullott, aki nem ijedt meg a nyomástól, remekül védett és oroszlánrészt vállalt a Fradi 3-0-s sikerében.

Varga Ádám rögtön letette a névjegyét a Ferencvárosnál Fotó: fradi.hu

Nálam Varga Ádám volt a mérkőzés embere

 - jelentette a lefújást követő sajtótájékoztatón Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője. "Nemcsak azért, mert többször is góltól mentette meg a Ferencvárost, hanem mert emberileg is nagyon fontos volt neki, hogy átélhesse a derbit. Örülök, hogy számára ez az álom beteljesült."

A 24 éves kapus nem igazán akarta elhinni, hogy mi történt vele. 

Még fel kell fognom, mi történt, egy álmom vált valóra. Ha valaki azt mondja, hogy egy telt házas derbin debütálok, el sem hiszem

 - vallott Varga Ádám. A szinte a semmiből berobbant hálóőrről lapunk összeszedett három érdekességet.

1. Saját nevelés

Varga már egészen fiatalon, öt éves korában a zöld-fehér mezes együttest választotta. Az utánpótlás ranglétrát végig járta, ezt követően két szezonban is a Fradi kölcsönadta a Soroksárnak. A tavalyi idényt az ezüstérmes Kecskemétnél töltötte, idén Bogdán Ádám távozásával kapta meg a nagy lehetőséget, hogy a magyar rekordbajnokkal teljesítse az idényt.

2. Az első kapott gól nélküli meccs

Varga a két soroksári éve alatt összesen 69 alkalommal őrizte a sárga mezesek kapuját az NB II-ben, tavaly kilencszer szerepelt az NB I-ben a Kecskeméttel. Ezalatt 11 gólt kapott, ami önmagában nem rossz mutató, viszont egyszer sem tudott kapott gól nélkül végezni. Ehhez képest a Fradival rögtön hibátlanul indított az Újpest ellen (2019. május 19-én a Puskás Akadémia ellen hat percre becserélték, ezalatt szintén nem kapott gólt, de ezt nem számoltuk).

3. A tanulmányokat sem hanyagolta el

A fiatal hálóőr középiskolai tanulmányait a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban töltötte. Az iskolát az érettségi után is folytatta, és a Testnevelési Egyetemen hat féléven át a labdarúgó szakedzőségről tanult, amiből télen sikeresen le is diplomázott.

Élveztem, hiszen a sport miatt evidens volt számomra, hogy a továbbtanulás szempontjából úgymond a labdarúgást vinném tovább. Imádom a futballt, így jó volt mélyebben tanulni a sportágról. Érdekel az anatómia, érdekel a biomechanika is például, így abszolút szerettem, hogy jobban beleláthattam.

Varga minden bizonnyal a szerdai Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa találkozón is a kezdőcsapat tagja lesz.

 





 





Ezeket olvastad már?
Üvöltöttek a fájdalomtól, gyerekeket menekítettek ki a sportcsarnokból

Üvöltöttek a fájdalomtól, gyerekeket menekítettek ki a sportcsarnokból

Csodát tettek, megtudtuk a magyar hokiválogatott öltözői titkait

Csodát tettek, megtudtuk a magyar hokiválogatott öltözői titkait

"Bocsánatot kérünk" - szégyenükben menekültek a szurkolók Újpestről

"Bocsánatot kérünk" - szégyenükben menekültek a szurkolók Újpestről

„Nincs mentségem arra, amit mondtam" - maga alatt volt a magyar válogatott csatára

„Nincs mentségem arra, amit mondtam" - maga alatt volt a magyar válogatott csatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás