Szoboszlaiék meccse után rasszista botrány tört ki





Továbbra sem csitulnak a kedélyek. Szoboszlai Dominik mellett Jürgen Klopp vezetőedző is kiborult az elvesztett Premier League-rangadó után. A győztesek is bosszankodnak, de egészen más okból.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.03.
Szoboszlai Dominik Tottenham botrány rasszizmus liverpool

Szombat óta óriási indulatokat kavar a Tottenham és a Liverpool angol bajnoki rangadója. A Premier League 7. fordulóját a londoni futballcsapat nyerte 2-1-re egy 96. percben lőtt Matip-öngóllal, miután Szoboszlai Dominikéktől elvettek egy szabályos gólt (Luis Diaz nem állt lesen az indításakor), ráadásul két vitatható kiállítás is sújtotta a Vörösöket. A játékvezető és a VAR-bírók röhejes hibája után – utóbbiak állítólag azt hitték, a spori megadta a gólt, ezért jóváhagyták a valójában ezzel ellentétes ítéletet – Jürgen Klopp vezetőedző és a liverpooliak jogorvoslatot követelnek, Szoboszlai pedig saját elmondása szerint "szóhoz se jut" a történtek után. De a győztes Tottenham oldalán is áll a bál!

Udogie rasszisták céltáblája lett a saját közösségi profilján
Destiny Udogie rasszisták céltáblája lett a saját közösségi profilján      Fotó: AFP

A Szoboszlaiékat így vitatott körülmények között legyőző Spurs nigériai származású, de Veronában született, olasz utánpótlás-válogatott balhátvédjét, Destiny Udogie-t ugyanis rasszista bántalmazások érték az interneten. Az Udinesétől 18 millió euróért (7 milliárd forint) igazolt 20 éves focista – a mezőny egyik legjobbja – sok névtelenül kommentelőtől undorító, fajgyűlölő megjegyzéseket kapott.

– Felháborítóak a Destiny Udogie-hoz intézett rasszista üzenetek a közösségi médiában a szombati, Liverpool elleni meccset követően. Mi melletted állunk, Destiny! (…) Együttműködünk a ligával, és fellépünk minden olyan személy ellen, akit azonosítani tudunk – közölte a Tottenham.

Az elkövetők jogi felelősségre vonását szorgalmazó diszkriminációellenes szervezet, a Kick it out álláspontja szerint „elborzasztó és mélyen aggasztó, ahogy a közösségi oldalakon a legaljasabb támadásoknak vannak kitéve a játékosok”.

Udogie-t eleinte sokan majomnak nevezték az Instagramon, de azóta ellepték a kommentszekciót a rasszista szövegeket és mémeket elítélő – részben liverpooli – hozzászólások.





 





Ezeket olvastad már?
„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás