„Dolgozik a gyengeségein” – Szoboszlairól meglepőt árult el Marco Rossi





Első hallásra furcsa dolgot emelt ki ifjú csapatkapitányáról a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya. Marco Rossit a Napoliról és új olasz kollégájáról is kérdezték.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.15.
Marco Rossi Szoboszlai Dominik Napoli magyar válogatott liverpool

Szoboszlai Dominikról, az olasz bajnok Napoliról és hazája új szövetségi kapitányáról is faggatták Marco Rossit, miután a válogatott mérkőzések után hazatért a Nápolyhoz közeli otthonába. Nemzeti csapatunk szakvezetője a 22 éves magyar Liverpool-sztárról kiemelte, mit tart az egyik legfőbb erényének.

Marco Rossi és Szoboszlai Dominik a válogatott meccsén
Marco Rossi és Szoboszlai Dominik a válogatott meccsén        Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Amikor Angliában, sőt világszerte a magyar futballcsillag rúgótechnikájáról, a munkabírásáról, a sokoldalúságáról és egyéb kvalitásairól áradoznak, Rossi egy nápolyi rádióban nyilatkozva meglepetésre Szoboszlai gyengeségeit emlegette föl.

Istenadta tehetség, aki nap mint nap dolgozik a gyengeségein. 

A Liverpoolban négy meccsből kétszer őt választották a legjobbnak, ez sokat elmond 

– emelte ki Rossi, hogy Szoboszlai kétségtelen erősségei mellett az is nagy erénye, hogy máig szorgalmasan dolgozik a gyengéi kijavításán.

Erre a dicséretes hozzáállására utal az a kamaszkori tetoválása is a bal alkarján, ami a Liverpoolba igazolása után nyert plusz értelmet, hiszen anno a Vörösök legendás 8-asa (Szoboszlai mezszámának korábbi nagy viselője) Steven Gerrard mondta: "A tehetség isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér".

Felesége és családja révén kedvenc olasz klubjáról, a bajnoki címvédő Napoliról Rossi elmondta: megvédeni nehezebb lesz az első helyét, mint megszerezni, talán a sikeredző Luciano Spalletti is ezért hagyta ott a csapatot. Azóta kinevezték az olasz válogatott szövetségi kapitányának.

– Ez volt a legbölcsebb döntés. Habár a szövetségi kapitányság új feladat számára, a tapasztalatával gyorsan bele fog jönni.

– mondta kollégájáról Marco Rossi.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás