„Elképesztő pasas” – Szoboszlaitól elájult az edzője





Szoboszlai Dominik szerényen beszélt újabb liverpooli bombagóljáról. Annál lelkesebben dicsérte a lövést és magyar sztárja egész karakterét Jürgen Klopp vezetőedző.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.28.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp liverpool

Becserélése után öt perccel pályafutása egyik legszebb bombagóljával fordított Szoboszlai Dominik a Liverpool szerda esti angol Ligakupa-mérkőzésén a Leicester City ellen. A hátrányból végül 3-1-re megnyert futballmeccs után az ünnepelt magyar nyerőember kiemelte: rendre rosszul kezdenek, hátrányba kerülnek – majd mindig jól reagálnak, és fordítanak.

Klopp nem győz ámulni Szoboszlai képességein
Klopp nem győz ámulni Szoboszlai képességein – Fotó: Instagram/liverpoolfc

Szoboszlai második liverpooli gólja még az elsőnél is látványosabbra sikerült.

– Tényleg nagyon különleges volt. Nem tudom, ez volt-e a legnagyobb gólom. Lőttem azért már nagyot a magyar válogatottban, a Lipcsében és Salzburgban is. De természetesen ez volt az egyik legnagyobb – vélekedett a találatáról visszafogottan a magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya, akit már nem csak a 8-as mezszáma, hanem a góljai és a nagy elődhöz hasonló gólöröme láttán is Steven Gerrardhoz hasonlítják.

Sokkal lelkesebben áradozott magyar légiósáról és góljáról a zsinórban hetedik győzelmét arató Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp.

– Nem kell mondanom neki, hogy lőjön, nálam sokkal inkább tisztában van a képességeivel. Az első után ez a gólja is egy igazi gránát volt. A Premier League-meccseken mindenki igyekszik őt blokkolni, ezért nem sikerült még több ilyen, de ha lehetőséghez fog jutni, jó eséllyel nem ez lesz az utolsó. 

Amióta Dom itt van, az első edzés első percétől lenyűgöz. Elképesztő pasas, tényleg, csúcs egy srác!

Könnyen illeszkedett be a csapatba, lépett az öltözőbe. Természetéből fakadóan magabiztos, ami sokat segít. De szuper keményen dolgozik is. Nagyon élvezi, hogy itt lehet, és láthatóan az emberek is nagyra értékelik őt 

– dicsérte Szoboszlait Dominikot a német sztáredző.

Szoboszlaiék a sorozat nyolcaddöntőjében Kerkez Milos együttesével, a Bournemouth-szal találkoznak majd október 31-én. Legközelebbi meccsük ugyanakkor szombaton (18.30, tv: Spíler 1), Londonban a Tottenham elleni bajnoki rangadó lesz a Premier League-ben.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás