Véres verekedés volt Kispesten, tömegbalhé tört ki – képgaléria





Nem bírták idegekkel a Honvéd fiataljai a történteket.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.08.29.
Honvéd Haladás botrány NB II

A két szurkolótábor baráti hangulatban szurkolta végig a Honvéd és a Haladás hétfő esti mérkőzését a labdarúgó NB II 6. fordulójában, mégis botrányba fulladt. A hajrára elszabadultak az indulatok a pályán. Az újabb vezetésről elvesztett meccs miatt is frusztrált fiatal kispesti focisták némelyikének elgurult a gyógyszere.

Kocsis Dominikot előbb Vlada Avramov kapusedző (a képen), majd Pinezits Máté vezetőedző fogta le Zimmermann spori (jobbra) közelében
Kocsis Dominikot előbb Vlada Avramov kapusedző (a képen), majd Pinezits Máté vezetőedző fogta le Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A gyenge színvonalú játékban a 79. percig a kiesés után tovább gyengült Honvéd tűnt nyerőnek (a vezető gólt Bocskay Bertalan lőtte), a hajrában mégis fordítottak a szombathelyiek, Jancsó András és Csernik Kornél (11-es) révén. 

A kispesti csikócsapat hat forduló alatt csak hét pontot gyűjtött és a másodosztály 10. helyén szégyenkezik, pedig a nyíregyházi 0-0 kivételével minden találkozóján vezetést szerzett. 

Így alakultak a Honvéd meccsei:

1. Csákvár–Honvéd 1-2 (0-1, 1-1, 1-2)

2. Honvéd–Kozármisleny 1-2 (1-0, 1-1, 1-2)

3. Nyíregyháza–Honvéd 0-0

4. Honvéd–Tiszakécske 2-1 (1-0, 2-0, 2-1)

5. Siófok–Honvéd 2-1 (0-1, 1-1, 2-1)

6. Honvéd–Haladás 1-2 (1-0, 1-1, 1-2)

Talán emiatt is mondták fel a szolgálatot a Honvéd-játékosok idegei, igaz, bírói ítéletek is borzolták a közönség és a futballisták kedélyeit. Meg nem adott góltól, a les címén visszafújt helyzeten át Kovács Nikolasz kiállításáig.

A ráadásban, már 1-2-es állásnál Benczenleitner Barna durva szabálytalansága után nemcsak a két csapat tagjai, de még a kispadról befutók is egymásnak ugrottak.

Az alábbi galériában végignézheted a botrányos jelenetekről készült fotókat:





A Honvéd hivatalos honlapja kiemeli, hogy (amint az egy képünkön is látható) „Adorján Krisztián vérző orral került földre”.

Pinezits Máté Honvéd-edző a sajtótájékoztatón nem kívánt belemenni a botrány részleteibe:

– A találkozó hajrájában történtekről nem szeretnék beszélni, a kispadról mindig másképp hatnak az ilyen helyzetek, más érzelmi állapotban látják az ott lévők a szituációkat mondta diplomatikusan. Szombathelyi kollégája, a kakaskodás során a békíteni a játékosok közé ugró Alekszandar Jovics értékelésében meg sem említette a balhét.

A lefújás után a Honvéd ifjú szélsője, Kocsis Dominik annyira hevesen reklamált, hogy előbb Vlada Avramov kapusedző, majd a szakvezető Pinezits fogta le.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás