„Ritkán eszem olyan jókat, mint Magyarországon” – családlátogatásra és világcsúcsra készül Joe Kovacs Budapesten





Joseph Mathias Kovacs, ismertebb nevén Joe Kovacs képesnek érzi magát, hogy megdöntse a súlylökés világcsúcsát a budapesti atlétikai világbajnokságon.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.08.16.
Joe Kovacs atlétika világbajnokság

A 34 éves, nagyapja révén magyar felmenőkkel rendelkező, kétszeres világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes Joe Kovacs a 23,37 méterrel világcsúcstartó honfitársa, Ryan Crouser mögött második lett a székesfehérvári Gyulai Memorialon. Elmondása szerint azért tervezte be felkészülési programjába a magyar viadalt, mert mentálisan nagy löketet ad neki, hogy a szezon legfontosabb részében már dobókörbe állt Magyarországon.

Joe Kovacs
Joe Kovacs – Fotó: AFP

– Atlétaként a világbajnokság az év csúcspontja, és néha azt mondom, egyedül ez a verseny számít, mivel a többi viadal inkább egy show, illetve a felkészülés része, emellett némelyik verseny pénzdíjas, ami szintén fontos, de a világbajnokság a legfőbb cél. Ebben az évben pedig a budapesti vb időpontját karikáztam be a naptárambannyilatkozta az M1-nek az amerikai atléta, akinek 2019 óta felesége, Ashley Kovacs az edzője.

Tavaly ősszel ikreik születtek, akik ha nem jön közbe semmi, elkísérik a papát Budapestre.

– Őrület, hogy néhány nap leforgása alatt mennyit változnak, fejlődnek, milyen gyorsan tanulnak. Csodálatos látni, minden nap egy áldás velük. Izgatottan várom, hogy megmutassam nekik a magyar fővárost.

Joe Kovacs a tavalyi Gyulai Memoriálon versenyzett először Magyarországon, amit egy nagy családi találkozó követett. Székesfehérváron ezúttal szűk körben, a fiatalabb rokonokkal találkoztak, de csak azért, mert augusztusra tartogatják az igazán nagy összejövetelt.

– Ritkán eszem olyan remek ételeket, mint Magyarországon – dicsérte a magyar konyhát, hozzátéve, bárcsak a magyar nyelv tanulása is ilyen könnyen menne. Egyébként a világbajnokság után amerikai családjával ellátogatnak Szentpéterfára, ahonnan magyar nagyapja származik.

Joe elmondta, különleges lesz az egynapos lebonyolítás miatt a verseny, mivel a selejtezőt és a döntőt is a vb nyitónapján, augusztus 19-én rendezik.

Szerintem a világbajnoki rekordhoz közeli eredmény kell majd az aranyéremhez, ami 22,90 méter körüli eredmény. Ez az egész arról szól, hogy fizikálisan készek legyünk a lehető legmagasabb szinten teljesíteni. Ryan Crouser és én 23 méter fölött tudunk dobni, ezáltal bármi megtörténhet. Még a világcsúcs sem kizárt, akár tőlem is.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás