„Mindenkinek jó, hogy ez elmaradt" – Fürjes Balázs Karácsony Gergely tervezett tüntetéséről beszélt





Félidőben nyerésre áll Magyarország az atlétikai világbajnokságon.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.08.24.
Módosítva: 2023.08.24.
Karácsony Gergely 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság fürjes balázs házigazda világbajnokság

Félidejéhez érkezett a budapesti atlétikai világbajnokság, melyet eddig nem csak itthon, hanem külföldről is csodálnak a sportolók és a nézők. Fürjes Balázs, a szervezőbizottság társelnöke elmondta, most kell igazán észnél lenni mindenkinek.

 

Ha már a verseny lefújása előtt elhisszük, hogy győztünk, akár el is veszíthetünk mindent

 

– mondta a Mandinernek Fürjes.

Láttunk már ilyet. Féltávnál érthetően jön a fáradtság, nehezebb koncentrálni, de még messze a cél. Most kell még mozgósítani minden maradék energiát. Érdemes, mert nagy győzelem kapujában állunk: ha megmarad az összeszedettség, minden esélyünk megvan a sikerre. Ha így folytatjuk, világsiker lesz a vége.

A társelnök kitért arra a veszélyre is, melyet Karácsony Gergely főpolgármester, s az általa tervezett, világbajnokság elleni tüntetés rejtegetett. Karácsony hetekkel az esemény előtt akciózott volna a vb ellen.

Azt hiszem, mindenkinek jó, hogy ez elmaradt, magának a főpolgármesternek is. Budapestnek és Magyarországnak biztosan. Kipattant egy vita, egy ideig ment a lövöldözés, aztán győzött a józan ész: újra leültünk, beszéltünk, és egyetértésre jutottunk, eloszlattuk a viharfelhőket. A főpolgármester a házigazda város, Gulyás Gergely a kormány képviseletében vett részt a tárgyaláson, én pedig már csak mint a világbajnokság társelnöke. Kellett megint kitartás és türelem, de a lényeg, hogy sikerült visszaállítani az egyetértést és egységet. Jó ez így: nagy ügyeket csak nagy egységben lehet sikerre vinni – mondta Fürjes, aki terjedelmes interjút adott a Mandinernek. Ezt ide kattintva olvashatod el.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás