Megígérte, tartja a szavát: Romániába utazott a Fradi legendája





Kökény Beatrix elutazott Pitestibe. A legendás kézis és férje, Imre Géza fia után a lányuk is érmes lesz.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.07.16.
Módosítva: 2023.07.16.
kézilabda Kökény Beatrix imre géza Eb-döntő Fradi

Az U21-es férfiak világbajnoki ezüstérme után az U19-es női válogatott is azt bizonyítja, hogy jól áll a magyar kézilabda utánpótlása. Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata a pénteki elődöntőben 34-26-ra legyőzte a házigazda Romániát, így ötből öt győzelemmel bejutott a junior női kézilabda-Európa-bajnokság vasárnapi (18.45), Dánia elleni döntőjébe. A finálét Pitestiben a lelátóról nézi az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Kökény Beatrix is, aki ígérete szerint a helyszínen szurkol a csapatnak és persze a lányának, Imre Szofinak.

Kökény Bea és világ- és Európa-bajnok, ötszörös olimpiai érmes férje, Imre Géza: büszkék lehetnek a gyerekeikre

világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó
Kökény Bea és világ- és Európa-bajnok, ötszörös olimpiai érmes férje, Imre Géza: büszkék lehetnek a gyerekeikre  –  Fotó: Nemzeti Sport

– A torna előtt megígértem a lányomnak, hogy ha bejutnak a döntőbe, akkor arra a meccsre kiutazom. Így hát nem volt más választásom, vasárnap reggel Papp Dorka édesanyjával és az egyik kolléganőmmel autóba ültünk, és elindultunk Pitesti felé – mondta a Magyar Nemzetnek „Köke", akinek a fia, Imre Bence is tehetséges kézis, az U21-es férfiválogatottban szerepelt.

– A lányok a középdöntőben egyszer már legyőzték a dánokat. A 41-23-as végeredmény kicsit csalóka, a dánok a meccs végét elengedték. Úgy érzem, Szilágyi Zoltán csapatának hosszabb a kispadja, ami ezúttal is előnyt jelent. [...] Szofi a középdöntőben jó játékkal járult hozzá a győzelmekhez, az elődöntőben nem volt igazán jó napja, ám attól jó a csapat, hogy akkor pedig Zaj Klára védett kiválóan. Mindegy is, hogy a fináléban kinek a vezérletével, az lenne fontos, hogy nyerjenek a lányok, ha már eddig eljutottak – mondta az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója, egyben büszke édesanya.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás