Eltévedt az erdőben a Fradi sportolója, most a világbajnokságra készül





Kalandosan indult a 21 esztendős Molnár Attila sportkarrierje.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.21.
Módosítva: 2023.07.21.
budapesti világbajnokság erdő verseny atléta

Focistaként kezdte, de inkább gyors volt, mint ügyes, így hamar eldőlt, hogy futóként folytatja. A 21 éves Molnár Attila a Ferencváros atlétája, és ilyen fiatalon már bizonyíthat is a budapesti atlétikai vébén. Az augusztus 19-től rendezett történelmi viadalon 400 méteres síkfutásban indul majd.

Fotó: Fradi.hu

A sportoló az Origónak adott interjúban elmondta, kalandosan kezdődött pályafutása a sportágban.

– Fociztam, de bármilyen furcsán hangzik is, nagyon egyedül éreztem magam, közben az atlétikában viszont megkaptam a csapathoz tartozás érzését. Ráadásul nem voltam ügyes a labdával, jobbszélsőként elől, az alapvonal mellett futkorásztam, azt viszont egész gyorsan, úgyhogy így jött a váltás

– mesélte Attila, aki az első edzésén egy kukoricaföldön kötött ki.

Úgy indult az egyik első edzésem, egy 40 perces futás, hogy elvesztem az erdőben. A hely nevére pontosan emlékszem, Gersekartán voltunk edzőtáborban, egy iskola épületében szállásoltak el minket, és az edzés alatt az erdőből egy kukoricaföldön kötöttünk ki a visszavezető út helyett. Szerencsére nem voltam egyedül, de így is, mire visszataláltunk, 1 óra 20 perces futás lett a 40 percből. Innen jutottam el oda, ahol most tartok.

Molnár Attila arról is beszélt, milyen volt, mikor a sortolás mellett egyetemen tanult, és miért hagyta ezt abba. A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

 

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 





 





Ezeket olvastad már?
Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás