Egy hónap múlva sztárokkal rajtol az atlétikai vb Budapesten





Elindult az Origo aloldala a viadalra.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.19.
Módosítva: 2023.07.19.
atlétikai világbajnokság Budapesten Magyarország világsztár

A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs az esemény elején elmondta, a világversenyt augusztus 19-én este 18:15-től egyelőre még nyilvánosságra nem hozott sztárfellépőkkel, a nyár legnagyobb bulijával nyitják meg a szervezők, a nyitónapon résztvevő nézők pedig különleges ajándékokban is részesülnek. Ráadásul a többihez hasonlóan már aznap is három számban döntőt rendeznek, így a vb első győzteseit is láthatják a kilátogatók – írja az Origo.

Németh Balázs, Fotó: Origo

A vb programját úgy alakították, hogy minden este pályára lép magyar versenyző: már a nyitónapon a vb-bronzérmes kalapácsvető Halász Bence is dobókörbe lép. De az első este Halászék mellett a 4x400 méteres vegyes váltó, a női 10 000 méteres síkfutás és a férfi súlylökés döntőjét, valamint a férfi 100 méteres síkfutás résztvevőit is láthatják a nézők.

Németh Balázs hozzátette:

A vb-re már több mint 250 ezer jegyet adtak el, és a héten többek között Indiából, Japánból és Chiléből is érkezett jegyigénylés, de ahogy elmondta, Magyarországról is egyre többen vásárolnak belépőket. Ez pedig azért sem véletlen, mert az utóbbi hetekben világcsúcsok és Európa-csúcsok sora dőlt meg több számban is, amiből az következhet, hogy a atlétika világsztárjai óriási küzdelmekre készülhetnek Budapesten. – 250 ezer jegyet adtunk el eddig, és egyre nagyobb az érdeklődés a vb iránt. Azzal, hogy az utolsó hónapba léptünk, gyakorlatilag elkezdődött a történelmi sportesemény. Folyamatosan érkeznek a sporteszközök, a televíziós közvetítésekhez szükséges berendezések, és a stadion lassan elnyeri a világbajnokságon látható pompáját – nyilatkozta Németh Balázs.

atlétika
 

A vezérigazgató elmondta, több ezer soros táblázatban gyűjtötték össze a minél tökéletesebb megvalósításhoz szükséges teendőket, és noha ezek közül a legtöbb már teljesült is, még a hátralévő egy hónapban is vannak különféle tennivalók. Az átfogó cél azonban az, hogy augusztus 27-ével ne érjen véget a világbajnokság hatása, hanem legyen olyan hagyatéka, amely után Magyarországon valóban az egyik legnépszerűbb sportággá váljon az atlétika, és a világ minden pontjára jó hírét vigyék az emberek hazánknak.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig minden nap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasó – többek között – választ kap arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

Magyarországról 30 atléta, összesen pedig több mint 200 ország 2000 versenyzője küzdhet majd az aranyérmekért és azért, hogy több száz ezer helyszíni és egymilliárd televíziónéző előtt mutassa meg magát. A budapesti atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, amelyet augusztus 19. és 27. között rendeznek a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek otthont adó Hősök terén.

 

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás