Fuss ott, ahol a világ legjobb atlétái





Te is aktív részese lehetsz a budapesti vébének.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.11.
Módosítva: 2023.07.11.
világbajnokság maratoni verseny Budapest belváros

Bárki futhat a 2023-as atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért. A Budapest 10k Hősök Futása versenynek köszönhetően így tehát nem csak a világbajnokság résztvevői, hanem mindenki, akinek kedve van és szeret futni, átélheti azt az élményt, amit a Budapest belvárosának legszebb részein kijelölt útvonal látványa jelent. Sok év után most először lesz lehetőség átfutni például a felújított Lánchídon.

 



A rajt és a cél helyszíne a Hősök tere, majd a résztvevők végigfutnak Budapest legszebb sugárútján, az Andrássy úton, olyan nevezetességeket érintve, mint a városligeti paloták, az Oktogon és az Operaház. Ezután elfutnak az Erzsébet téri óriáskerék mellett a József Attila utcában és megérkeznek a Roosevelt térre az MTA épülete elé, ahonnan már csak egy kanyar a most felújított és átadott gyönyörű Lánchíd. Itt következik az útvonal egyik különlegessége, ugyanis átfutnak a Váralagúton, majd a budai Vár mögött a Vérmezőn át eljutnak a Várkert Bazárig és innen a Duna-parton vezet az út vissza a Lánchídhoz. Futás közben a résztvevők elé tárulnak majd Budapest nevezetességei, az Unesco világörökség részét képező, történelmi városrészei.

A különleges élmény különleges emlékekkel is párosul majd, hiszen minden résztvevő befutóérmet és a versenyre készített egyedi ASICS futópólót kap ajándékba, valamint befutócsomag is várja őket a célban.
Két távot is meghirdettek a szervezők, az egyik 2023 méter, a másik pedig pontosan 10 kilométer hosszú. Hamarosan indul a nevezés is, de már most elérhető minden információ a verseny hivatalos weboldalán, a budapest10k.hu oldalon.

A nevezési díj a rövidebb távra 2000, a hosszabbikra 5000 forint. Mindkét táv rajtja és célja a világbajnokság hivatalos maratoni versenyeinek rajtjában lesz. A tervek szerint 10:30 perckor rajtol a 10 km-es, 12:30-kor pedig a 2023 méteres futam, így a résztvevőknek előtte lesz lehetőségük reggel 7-től szurkolni a vb maratoni futóversenyén induló világsztároknak is. Az utcai versenyeken a nézők számára a részvétel ingyenes, a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett versenyekre pedig jegyek még kaphatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás