Érik Szoboszlai álomszerződése: Madridba vinnék a magyar sztárt





Nem akárki szemelte ki Szoboszlai Dominikot a csapata további megerősítésére. Spanyol nagycsapat legfőbb tervei közé sorolják a leigazolását.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.04.26.
Szoboszlai Dominik rb leipzig Atlético Madrid

AC Milan, Internazionale, Napoli, Chelsea – csak idén ezeknél a sztárcsapatoknál merült föl komolyan Szoboszlai Dominik nyári leigazolásának lehetősége a külföldi sajtóhírek szerint. Az olasz és angol érdeklődőkhöz most egy spanyol gigász is csatlakozott. Diego Simeone, az Atlético Madrid argentin edzője szemelte ki az RB Leipzig magyar középpályását harmadmagával a spanyol dobogós megerősítésére.

Szoboszlai Dominikkal erősítene az Atlético Madrid
Szoboszlai Dominikkal erősítene az Atlético Madrid Fotó: AFP

A magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya mellett lipcsei spanyol csapattársa, Dani Olmo (őt a Barcelona és a Real Madrid is kerülgeti) és a Leicester City török védője, Caglar Söyüncü szerepel a világ legjobban fizetett edzőjének kívánságlistáján.

„A magyar futballista a jelek szerint visszanyerte Lipcsében a legjobb formáját. Támadó középpályásként négy gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. A szerződése 2026-ban jár le, az értéke 40 millió euró” – írja Szoboszlairól az Atlético-hírt világgá kürtölő olasz átigazolása szakportál, a Calciomercato.

A BL-induláson múlhat Szoboszlai ára

Fontos tudni: noha focistánk Transfermarkt-értéke valóban a fenti, mintegy 15 milliárd forintnyi összeg, de a szerződésében rögzített kivásárlási ára ennek a kétszerese, 80 millió euró (30 milliárd forint). Vagyis ha csak nem sikerül ebből alkudni a klubjánál, ennyit kell leszurkolnia annak, aki 2026 előtt akarja leigazolni.

Ugyanakkor a kérők reménykedhetnek abban, hogy az RB Leipzig lemarad a Bajnokok Ligája-szereplésről (jelenleg, öt fordulóval a Bundesliga-szezon vége előtt Szoboszlaiék lemaradása két pont a negyedik helyezett Freiburg mögött). Ez esetben könnyen lehet, hogy a költségvetésből kieső mintegy 40-50 millió eurós (15-19 milliárd forint) lyukat egy sztárjuk eladásával tömnék be a lipcsei vezetők.





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás