Elárulta a bennfentes, rég lemondtak Schumacherről

A harmadik évre már nem volt esélye a pilótának.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.02.11.
mick schumacher michael schumacher

Két évet töltött a Haas Forma–1-es csapatnál, de a harmadikra már egyáltalán nem volt esélye Mick Schumachernek – ez derült ki abból, amit az istálló főnöke mondott a pilótáról. Noha a rajongók sokáig reménykedtek, most kiderült, a legendás Michael Schumacher fiáról már jóval korábban döntöttek. A tapasztalatra szavaztak, ezért a 35 esztendős Hülkenbergre esett a választásuk.

– Mick sajnos csak a második szezonján van túl. És vannak, akik már előtte itt voltak, akik már hét, nyolc vagy akár tíz évet eltöltöttek a Forma–1-ben, és ezért egyszerűen többet tudnak, többet tudnak segíteni a csapat előrelépésében. Ezért döntöttünk így – mondta Günther Steiner a Sport Bildnek.

Fotó: AFP

Mick ugyan az utolsó 2022-es futamokon még bizonyíthatott, de most kiderült, akkor már rég eldőlt a sorsa, mivel már megállapodtak utódjával.

– A Schumacher vezetéknév egyszerre áldás és átok. Ez köztudott. Ezért sokan állást foglalnak róla. Ha futballt nézek, nekem is mindig megvan a véleményem, ki merre mozogjon. De ott nem számít a véleményem. A Schumacherrel kapcsolatos vélemények csak bosszantóak voltak, de semmi hatásuk nem volt a döntésre – idézte a Bors a Haas csapatfőnökét.

Michael Schumacher fiának az idei évre nincs ülése, de a Mercedes és a McLaren csapatánál is szóba került, mint tesztpilóta.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás