„Hamilton fél tőlem” : Verstappen megdöbbentően magabiztosan nyilatkozata kiverte a biztosítékot





A Formula–1-es Red Bull holland pilótája, Max Verstappen úgy érzi, a Mercedes autójával már rég bajnokká avatták volna, és kijelentette, hogy Hamilton nem tudja hogyan kell úgy versenyezni, ahogyan ő.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.12.
riválisok

A Formula–1-es Red Bull holland pilótája, Max Verstappen úgy érzi, a Mercedes autójával már rég bajnokká avatták volna, és kijelentette, hogy vb-riválisa, Lewis Hamilton nem tud olyan agresszíven versenyezni, mint ahogyan ő, ezért a brit fél tőle.

Max Verstappen több futamgyőzelmének köszönhetően továbbra is vezeti az egyéni összetettet a Forma-1-ben. Szombaton a vb-riválisa, Lewis Hamilton előtt kisajátított pole pozíciójának köszönhetően ő kezdheti helyzeti előnyből is a mindent eldöntő idényzáró versenyt Abu-Dabiban. együtt az első sorból a futamnak. Ezzel kapcsolatban Verstappen kerek perec azt nyilatkozta hogy Hamilton fél tőle. Spa-Francorchamps, 2021. augusztus 29.
A gyõztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a bajnoki tróveával a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának eredményhirdetésén a spa-francorchampsi pályán 2021. augusztus 29-én. A futamot kétszer próbálták elindítani, de az idõjárási körülmények miatt a mezõny mindkét alkalommal csupán két kört tudott megtenni a biztonsági autó mögött, ez viszont elegendõ volt ahhoz, hogy végeredményt hirdessenek.
MTI/AP/Francisco Seco „Sosem ismerné el, hogy fél tőlem. Mindenesetre én egyáltalán nem tartok tőle, és felidegesíti, amikor meglát a visszapillantó tükörben. Ő más mint én, kevésbé agresszív. Nem tudja, hogyan kell úgy versenyezni, mint ahogyan én szoktam. Nem hibáztatom ezért, mert sosem tanulhatta meg úgy, ahogy én az apámtól„ – magyarázta a holland versenyző, majd arra a kérdésre is felelt, hogy jobb pilótának tartja-e magát a britnél. „Szerintem Formula–1-es versenyzőként így kell gondolkodnod. Szóval azt mondanám, igen, teljes mértékben. Ha az ő autójában ülnék, már rég eldőlt volna a mostani idény” – szúrt oda a hétszeres világbajnoknak magabiztosan, majd hozzátette: „Nem kiütni, hanem legyőzni akarom őt. Ez mást jelent. Egyesek agresszívnak találnak, mások nagyon agresszívnek, és akadnak olyanok is, akik szerint nem vagyok az. Én csak önmagam vagyok. Az utóbbi versenyeken nekem többet kellett védekeznem, mert kicsit lassabbak voltunk. Nekem nincs meg az a luxus helyzetem, hogy védjem a vezető pozíciómat, vagy elhúzzak az élen. És igen, mindent megteszek a győzelemért. Ha nem így gondolkodnék, akkor jobb lenne otthon maradnom. Ha nem ilyen lenne a hozzáállásom, nem állnánk most pontazonossággal. Akkor már bajnok lenne” – utalt Hamiltonra.  

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás