Ezt már senki sem veheti el, Verstappen hivatalosan is világbajnok





Nem nyújt be fellebbezést a múlt vasárnapi Forma–1-es Abu-Dzabi Nagydíj végeredménye miatt a konstruktőri világbajnok Mercedes- istálló, ezzel eldőlt, hogy Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája az idei vb-győztes.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.16.
nyertes

A stuttgarti istálló csütörtökön jelentette be, hogy nem fordul az ügyben a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA).

A vb-címről döntő futam vége heves vitákat váltott ki sportágon belül és azon kívül is, a Mercedes pedig rögtön a verseny után két óvást is benyújtott, de azokat elutasították.

Verstappen az utolsó körben előzte meg a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, a Mercedes brit pilótáját, és így nyerte meg a vb-címet. Sokak szerint ehhez a versenybíróság vitatható döntései is kellettek, és eddig kérdéses volt, hogy a Mercedes nem támadja-e meg a végeredményt a FIA-nál.

Verstappen lett a Forma–1 idei világbajnoka, miután a címvédő Hamiltont az utolsó körben megelőzve győzött Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar

Hamilton szinte végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé „beszorult”, lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, melynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki.

Bár a világbajnokság egyéni pontversenye nem az általunk vágyott módon ért véget, nem is lehetünk ennél büszkébbek a csapatunkra” – írta közleményében a Mercedes, amely Hamiltont is magasztalta: „Lewis, te vagy a legnagyobb versenyző a Forma–1 történetében, és ennek a hihetetlen szezonnak minden egyes körében kihajtottad a szívedet, lelkedet. Kifogástalan sportember vagy, világszerte több millió ember példaképe. Le a kalappal előtted!

A 36 éves Hamilton a nyolcadik vb-címét nyerhette volna meg, míg a 24 esztendős Verstappennek ez az első diadala.





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás