Nagy Antal a belgákra fogad, előre hozták az aranycsatát az Eb-n





Már a legjobb négy közé jutás a tét a labdarúgó-Európa-bajnokságon, ahol ma és holnap két-két mérkőzést játszanak. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Nagy Antal a Metropolnak elemezte az esélyeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.02.
belgium nagy antal eb Olaszország

A magyar válogatott legutóbb 1986-ban szerepelt a világbajnokságon, és akkor Nagy Antal viselte a csapatkapitányi karszalagot. A 64 éves, korábbi 32-szeres válogatott hátvéd úgy véli, ma este előrehozott döntőt játszanak az Eb-n.

Kevin de Bruyne és a belgák az olaszokkal meccselnek (Fotó: AFP)

A csúcsrangadó

Nagy Antal szerint a péntek esti olasz–belga mérkőzéssel előre hozták az aranymeccset, hiszen mindkét gárda kiváló erőkből áll.

– Belgium mára beérett egy hangos sikerre, az eddig sok gólt szerző, nyílt sisakkal rohamozó Olaszország leteszi a fegyvert ellenük – fogalmazott Nagy a Metropolnak. – Főleg azért, mert Kevin de Bruyne és Eden Hazard is egészséges a belgáknál, és éppen ez lesz a különbség a mérkőző felek között. Kevés gól, jelentős adok-kapok, ezt ígéri ez az erőpróba.

Elsöprő spanyol erőnlét

Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya egykor átfutott a Szaharán. Az Eb-t megelőző asztúriai edzőtáborozás során olyan erőnléttel „ruházta fel” a játékosait, hogy abból további szép menetelésük következik – véli Nagy Antal a másik pénteki derbi, a Spanyolország–Svájc csata kapcsán.

– Jól ismerem a svájciakat, korábban az ottani Yverdon-Sport FC színeiben légióskodtam – mondta Nagy Antal. – Svájc a bukaresti nyolcaddöntőben a formán kívüli világbajnok franciákat ugyan búcsúztatta, de a bravúrból ennyi elég volt, ezzel a negyeddöntővel ők szépen leállnak, és a spanyolok mennek tovább.

Angol csatárfenyegetés

Nagy Antal szerint a szombati angol–ukrán találkozó sima, papírformaízű összecsapásnak tűnik. Bár Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány jól motiválta Ukrajnát a svédek elleni nyolcaddöntőben, ezúttal meghajolnak a jelentősebb tudás előtt.

– Anglia masszív védelme tekintélyteremtő, támadóik addig passzolgatnak, ameddig tiszta gólhelyzetig jutnak, amint azt Németország elleni is láthattuk. A két csatársor közötti különbség óriási.

A Honvéd egykori kiváló játékosa szerint Csehország az Eb egyik meglepetéscsapata, hiszen kevesen várták nyolc közé. Holnap a dánok ellen igazi ki-ki meccset játszhatnak.

– Erre a negyeddöntőre mondják, 50–50 százalék az esély, mert a dánok is képesek megnyitni a „gólszütyőt” – fejezte be Nagy.

Az Eb-negyeddöntők programja

Péntek:

18.00: Svájc–Spanyolország M4 Sport

21.00: Belgium–Olaszország M4 Sport

Szombat:

18.00: Csehország–Dánia M4 Sport

21.00: Ukrajna–Anglia M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás