RETRO RÁDIÓ

Lőw Zsolt erre igazán büszke lehet az Eb-elődöntőben





Igazi csúcsrangadót rendeznek ma Londonban, ahol Spanyolország Olaszországgal találkozik a labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntőjében. A Chelsea magyar másodedzője, Lőw Zsolt három játékosáért is szoríthat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.06.
Spanyolország Olaszország eb-elődöntő Lőw Zsolt

Az európai labdarúgás egyik legősibb rivalizálásának következő felvonására kerül sor ma este az Európa-bajnokság első elődöntőjében, amelyen az olasz és a spanyol válogatott találkozik egymással.

Lőw Zsolt három játékosa lesz érdekelt az olasz–spanyol elődöntőben (Fotó: Getty Images)

Sorrendben negyedszer

Az olaszok 37 alkalommal léptek pályára a spanyolok ellen, az örökmérleg pedig teljesen kiegyenlített: 11-11 olasz és spanyol győzelem, valamint 15 döntetlen. Az Európa-bajnokságok történetében eddig hatszor mérkőztek meg egymással a felek, ezeken három döntetlen mellett kétszer olasz, egy alkalommal pedig spanyol siker született. A legnagyobb rangú összecsapásukat a 2012-es Eb döntőjében játszották, amikor Spanyolország 4-0-ra nyert, és elhódította a trófeát. Érdekesség: sorrendben a negyedik Eb-n csapnak össze, hiszen 2008-ban, 2012-ben és 2016-ban is találkoztak.

A Chelsea uralja az elődöntőt

Lőw Zsolt májusban elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját a Chelsea együttesével. Ha nem is közvetlen, de a londoni csapat 42 éves másodedzője ma este szintén érdekelt lesz, mert az olasz válogatottban kettő (Jorginho és Emerson), míg a spanyolban egy (César Azpilicueta) futballistája lép pályára. Lőw február óta dolgozik a Chelsea-nél, vagyis mindhárom labdarúgót kiválóan ismeri. Thomas Tuchel vezetőedzővel párban remek munkát végeztek velük. Nem mellesleg, a Chelsea a holnapi Anglia–Dánia-elődöntőben is érdekelt lesz, hiszen az angoloknál három (Mason Mount, Ben Chilwell, Reece James), míg a dánoknál egy (Andreas Christensen) játszik.

Négyből négy a spanyoloknak

Az olasz válogatott eddig négy Eb-n játszott elődöntőt. Ebből hármat megnyert, igaz, 1968-ban pénzfeldobással jutott csak túl a Szovjetunión, amely aztán 1988-ban elütötte őket a fináléba kerüléstől. Ezt követően 2000-ben a hollandokat tizenegyesekkel búcsúztatták az olaszok, a 2012-es Eb-n pedig a németeket verték 2-1-re. A spanyolok szintén négyszer jutottak el a legjobb négyig. Első alkalommal, 1964-ben éppen a magyar válogatottat ejtették ki. Ezután 1984-ig kellett várniuk az újabb elődöntős szereplésre, és akkor a dánokon jutottak túl tizenegyespárbajban. A spanyol aranygeneráció aztán 2008-ban és 2012-ben jutott tovább az elődöntőből, előbb az oroszokat, majd a portugálokat verték.

Európa-bajnoki elődöntő

Olaszország–Spanyolország

London, Wembley Stadion

kedd, 21 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás