RETRO RÁDIÓ

Élete hibáját feledtetné az elődöntőben az angolok kapitánya





Anglia ma este Londonban Dániával találkozik a labdarúgó-Európa-bajnokság második elődöntőjében. Gareth Southgate, az angolok főnöke szövetségi kapitányként javítaná élete hibáját.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.07.
Anglia gareth southgate Dánia eb-elődöntő

Története hatodik elődöntőjére készül az angol válogatott, amely csak egyszer járt sikerrel ebben a körben a világ- és Európa-bajnokságokon. Az egyik legfájóbb kudarcnak a jelenlegi szövetségi kapitány, Gareth Southgate játékosként volt részese.

Gareth Southgate a játékosai gyűrűjében (Fotó: AFP)

Dalok, versek, klipek

Ismerős helyzet előtt áll Gareth Southgate. Az angolok szövetségi kapitánya 1996-ban még aktív labdarúgóként lépett pályára az Eb elődöntőjében, és a németek elleni meccsen 11-est hibázott a büntetőpárbajban. Southgate bakija után Anglia kiesett, és az akkor 26 éves hátvéd vigasztalhatatlan volt. Elrontott 11-esét a mai napig traumaként emlegetik a szigetországban. Zenészeket és írókat ihletett meg, popdalok, versek és videoklipek dolgozták fel az elátkozott jelenetet. Southgate ma este a tett színhelyén, a londoni Wembley-ben ismét Eb-elődöntőt játszhat. Kapitányként kapott esélyt rá, hogy feledtesse az 1996-os hibáját.

Southgate-ért játszanak

Harry Maguire, az angol válogatott védője elárulta, tisztában vannak azzal, hogy a ma esti elődöntő nem csupán egy szimpla meccs a nemzeti csapat történetében. Gareth Southgate miatt sokkal több forog kockán.

– Csak a magam nevében beszélhetek, de biztos vagyok benne, hogy valamennyi játékosunk hálás a kapitánynak – mondta Maguire. – Southgate mindenki számára élvezetessé tette az edzőtábort, nem kérdés, hogy ma este érte is küzdünk.

Ráadásul Anglia elbukta az utóbbi négy elődöntőjét, 2018-ban és 1990-ban a vb-n, 1968-ban és 1996-ban az Eb-n vesztettek a legjobb négy között.

Dánia harmadszor

Anglia ellenfele, Dánia az 1984-es és az 1992-es Eb-n is bekerült a elődöntőbe, de csak utóbbit vette sikerrel. Akkor meg is nyerte a trófeát. Kasper Hjulmand, dán szövetségi kapitány tanítványai az első meccsükön történt sokkoló eset – Christian Eriksen szívleállás miatt összeesett a pályán, és a helyszínen újra kellett éleszteni – és vereség után magukra találtak. Bár a belgáktól még kikaptak, azt követően Oroszország, Wales, majd Csehország ellen összesen tíz gólt szereztek, és magabiztosan jutottak a legjobb négy közé.

Eb-elődöntő

Anglia–Dánia

London, Wembley Stadion

ma, 21 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás