Milák Kristóf döbbenetet okozott, erre kevesen számítottak

Milák Kristóf hat arany- és egy ezüstéremmel zárta az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságát. Bődületes rekordokat és szenzációs időket ért el a 21 éves klasszis.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.29.
Milák Kristóf ob úszás

Milák Kristóf részéről akár már holnap kezdődhetne a tokiói olimpia, hiszen a magyar úszó elképesztő formában van. A világ- és Európa-bajnok klasszis elképesztő eredményeket produkált az ob-n. Úgy fest, bomba formában várja a májusi Eb-t, és a júliusi ötkarikás játékokat.

Milák Kristóf remekelt az ob-n (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

Milák Kristóf hat arany, egy ezüst

Milák Kristóf hat arany- (200 gyors, 100 gyors, 100 pillangó, 200 pillangó, 50 gyors és 400 gyors) és egy ezüstérmet (50 pillangó) nyert az ob-n. A sikerekhez bődületes eredmények párosultak, 100 gyorson és 100 pillangón országos csúccsal győzött, míg 200 pillangón minden idők második legjobb idejét úszta. A Honvéd 21 éves klasszisának teljesítménye annak ismeretében még elképesztőbbnek tűnik, hogy ősszel koronavírus-fertőzés miatt heteket kellett kihagynia és az izomzatából is veszített. Edzője, Selmeci Attila korábban azt nyilatkozta, hogy tíz hétbe telt, mire visszanyerte állapotát.

Milák magának üzent

Milák Kristóf 200 méter pillangón elért idejével 2011 és 2017 között aranyérmes lett volna az összes olimpián és világbajnokságon. A siker után elárulta, teljesítményével kicsit a többieknek is üzent.

Azt nem állítom, hogy tökéletes fizikai állapotban vagyok, úgyhogy most elsősorban magamnak akartam üzenni ezzel az úszással – fogalmazott Milák. – Hogy ez a többieknek is ment-e? Hát, akit érdekel egy ilyen üzenet, az nyugodtan tegye el magának.

Lesz még jobb is!

Szenzációs időeredmények ide, országos csúcsok oda, Milák Kristóf nem volt maradéktalanul elégedett a teljesítményével.

– Január óta edzek komolyan, még sok van a felkészülésben, lesz ennél jobb is, ebben biztos vagyok – mondta a világsztár. – A májusi Európa-bajnokságon beleugrok mindenbe, kétszáz gyors, négyszáz gyors, Sós Csaba is erre biztatott, az olimpia viszont biztonsági program lesz.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás