Nincs megérdemelt pofon! – kiállítás a gyerekekért

Egy felnőtt-gyerek kapcsolatban mindig a felnőtté a felelősség, így az ő felelőssége az is, hogy milyen eszköze van egy helyzet kezelésére.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.01.
kiállítás gyerek pofon

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai támogatásával június 24-én elindult kommunikációs kampány eloszlatja a leggyakoribb tévhiteket és ötleteket ad ahhoz, hogy állampolgárként mit tehetünk egy bántalmazott gyerekért.

Nincs megérdemelt pofon!
Fotó: facebook

A kezdeményezés a gyermekbántalmazásra fókuszál, fő üzenete, hogy a gyerekek biztonsága mindannyiunk közös felelőssége, ezért fontos, hogy állampolgárként ne nézzünk félre, ha gyermekbántalmazást látunk vagy annak gyanúja merül fel bennünk. Az ezeken szereplő állítások egyike a „Nincs megérdemelt pofon” például annak a káros tévhitnek az eloszlatására törekszik – amit annak ellenére, hogy Magyarországon 2005 óta zéró tolerancia van érvényben a testi fenyítéssel szemben mégis gyakran hallunk -, hogy „egy pofonból megtanulja a gyerek a helyes viselkedést”.

További hasonló tévhitek cáfolatát tartalmazzák azok a Városháza parkba kiállításra kerülő plakátok, június 24-től egy hónapon át tudnak megtekinteni az érdeklődők.

Helyszín: Városháza Park (1075 Budapest, Károly körút 9.)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás