Úti beszámoló – Ismerd meg a Balaton titkos helyeit!





Nagy Gábor túravezető ezúttal a Balaton kevésbé ismert oldalát is megmutatja, ahol olyan helyeket és élményeket is megismerhetünk, melyeket utána a nyáron mi magunk is felkereshetünk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.13.
Balaton Útibeszámoló program ajánló

A Balaton földrajzilag egy nagy tó Közép-Európában. Nekünk, magyaroknak pedig a „belső óceán”, mintha csak arra emlékeztetne, hogy valaha itt terült el a világ legnagyobb tava, a Pannon-tenger. Noha ezeknek sosem volt közük egymáshoz, de Európa legszárazabb klímájú, tengerparttal nem rendelkező országának ez a tó a legnagyobb ajándék, amit természet adhat. Mindösszesen tízezer éves, és fürdeni benne alig 150 éve módi. Fél évszázada még olyan izgalom kísérte a Balatonra történő utazást, mintha ma az ember a tengerre utazna. Ma pedig már szinte rutinból leugorhatunk a nagy tóhoz a fővárosból, akár egy napra is.

Útibeszámoló – Balaton
Fotó: Facebook

Nagy Gábor túravezető: „Számomra minden találkozás olyan, mintha először pillantanám meg minden más tótól különböző színét, érezném csak rá jellemző illatát. A Balatonról mindent leírtak már, ami tudományosan megfogalmazható, így lett a világ legjobban kutatott tava. Éppen ezért a mostani előadásomban inkább érzéseket, összefüggéseket, különleges élményeket teszek közkinccsé, és próbálom meg személyes megvilágításba helyezni fotóimon és rajzaimon keresztül. Tartson velünk egy Balaton körüli utazásra válogatott képek és gondolatok hullámain!”

Jegyár: 1500 forint
A program szabadtéren valósul meg, rossz idő esetén a teremben. 
Időpont: június 13., 20.00
Helyszín: Virág Benedek Ház
 





 





Top hírek

társasjáték

Májusi Rummikub Klub

Gyorsan elsajátítható stratégiai, logikai, kombinációs készséget fejlesztő, fenntartó játék, ami minden korosztálynak ajánlott.







Hírlevél-feliratkozás