Ezek lennének egy boldog otthon titkai? Próbáld ki te is!





A lakásunk bizonyos értelemben a testünk kiterjesztése, könnyebb úgy jól érezni magunkat, ha a környezetünk rendben van. Mostanában pedig különösen sok időt töltünk otthon, ezért érdemes tudni, hogyan tehet minket boldoggá a lakás?!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.06.
boldog otthon

Ágyazzunk be!

Kb. 3 percet vesz igénybe reggelenként, és kutatások kimutatták, hogy az egész napra, sőt az egész életre pozitív hatással van. Ha szokássá tesszük az ilyen cselekvéseket, az növeli a boldogságérzetet, a hatékonyságot minden másban, sőt a kiadások tervezésében is segít. Először ugyanis megszokjuk a rendet és később az életünk más területén is tenni fogunk érte, mert igényünk lesz rá.

 

Tegyük láthatóvá az emlékeket

Fotó: Shutterstock

Fotók, tárgyak, apró, ajándékba kapott csecsebecsék, szuvenírek – mind jó érzéseket okoznak. Felelevenítik a szép emlékeket, élményeket, számunkra kedves embereket, még akkor is, ha nem tüzetesen vizsgáljuk ezeket a tárgyakat, csak feltűnnek a látóterünkben. Úgyhogy pakoljuk ki őket bátran a lakás minden pontjára.

Minél jobban utáljuk, annál hamarabb kezdjük el

Fotó: Shutterstock

Az edények nem mosogatják el magukat, a porszívónak is kell emberi segítség, még akkor is, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van mosogatógépünk és robotporszívónk. A lényeg az, hogy vannak dolgok, amiket így is úgy is meg kell csinálni. És minél hamarabb belekezdünk, annál kevesebb időnk marad hergelni magunkat, hogy mennyire utáljuk a feladatot. És miközben csináljuk, összpontosítsunk a jó dolgokra: a kellemesen meleg vízre mosogatás közben, vagy hogy remek zenéket hallgathatunk a fülessel, miközben porszívózunk.

Viszonzás nélkül tegyünk valamit a velünk élőkért

Mindegy, hogy “ki a soros”, vigyük le mi a szemetet, jelzés nélkül pakoljuk el párunk/lakótársunk/gyerekünk cipőjét egyszer-egyszer. Egyrészt rend lesz, másrészt “ha jót teszel, jól érzed magad!”

Bátran költsünk az otthoni élményekre

Akár egy új grillezőről van szó, vagy egy igazán jó hangfalról, vagy akár egy pihe-puha ágyneműről, ne sajnáljuk a pénzt arra, amitől jobban érezzük magunkat otthon, vagy amivel vendégeket “csábíthatunk” át, majd amikor megint szabad összegyűlni.





Ezeket olvastad már?
Kié lesz a legszebb kert?

Kié lesz a legszebb kert?

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás