Mondhatni, lépten-nyomon beleütközünk ebbe a csodanövénybe, de elsőre nem a méz jut róla az eszünkbe.
Megmutatjuk, hogy milyen ínycsiklandó mézet lehet készíteni a pitypangból, ismertebb nevén, a gyermeklácfűből. Sok ember gyomnak tartja ezt a növényt, pedig ez közel sincs így. A pitypangnak rengeteg jótékony hatása van! Többek között oldja az epekövet, segít az anyagcserében, javítja a gyomornedv kiválasztását, hatékonyan segíti a májműködést, szirupja enyhíti a köhögést, de vízhajtó hatásáról is ismert.
Tipp:
A szűréshez használj sűrű szövésű szűrőt, konyharuhát vagy egy textilpelenkát, esetleg gézt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre