Bébikönnyűtől Bartókig – koncertmaraton kicsiknek és nagyoknak





A legkisebbeket dalok, illetve régi és új mondókák várják, amelyekből kiderül, miért fontos a partedli és hogyan hízik a babatoka.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.27.
Módosítva: 2024.03.27.
koncert program programajánló

A 2024. évi Essentia Artis összművészeti rendezvénysorozat Bébikönnyűtől Bartókig című, utolsó tematikus napján, az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram ösztöndíjasai előadó-művészeti különlegességeket kínálnak az érdeklődőknek.

Bébikönnyűtől Bartókig
 

Az iskolások a zene, az irodalom és a történelem kapcsolódásait fedezhetik fel Mucsi Gergő, Mechler Anna és Dávid Ádám Zoltán tolmácsolásában. A legkisebbeket Dávid Ádám Zoltán előadásában Kárász Eszter és Bata István dalai, valamint régi és új mondókák várják, amelyekből kiderül, miért fontos a partedli, mitől ég a kisfia arca, és hogyan hízik a babatoka. Az este folyamán a klasszikus zene kerül a középpontba: Balogh Vera két fuvolaverseny újkori bemutatójával készül; Osztrosits Éva és zenésztársai pedig Bartók és tanítványa, Veress Sándor alkotásaiból adnak ízelítőt. A nap zárásaképpen Esszenciák címmel Bella Máté Erkel Ferenc- és Bartók–Pásztory-díjas zeneszerző és Kutrik Bence Artisjus-díjas zeneszerző vonószenekari művei csendülnek fel.

Program (március 27.):
– 10:30–11:15 – Bébikönnyű – Régi és mai mondókák
– 13:00–14:00 – Élő történelem zenében és irodalomban
– 17:00–18:00 – Textilbe szőtt dallamok
– 18:00–19:45 – Ösztöndíjas művészek koncertje
– 20:15–21:15 – Esszenciák

Ingyenes, regisztrációhoz kötött: essentiaartis.com
Helyszín: Pesti Vigadó (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás