Úgy tárgyalna etikai kódexről Cserdiné Németh Angéla polgármester, hogy közben bizottsági tag a fia is





Az elmúlt években családi kifizetőhellyé változott a budapesti XV. kerület?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.07.
XV. kerület Cserdiné Németh Angéla Baloldal XV. kerület Budapest

Akkor fogunk tudni érdemben tárgyalni etikai kódexről a XV. kerületben, ha majd nem lesz bizottsági tag a polgármester, Cserdiné Németh Angéla fia, illetve nem lesz átláthatósági megbízott az LMP korábbi pártigazgatója – így kommentálta Lehoczki Ádám fideszes önkormányzati politikus azt az előterjesztését, ami a legutóbbi képviselői testületi ülésen került a testület elé. 

Újra forrtak az indulatok a képviselői testületi ülésen Fotó: Magyar Nemzet

Mint mondta, a dolog ugyan nem ütközik jogszabályba, ám az súlyos etikai kérdéseket vet fel. A politikus azt is meg szerette volna tudni a polgármestertől, hogy vajon etikus-e az, hogy valaki havi 350 ezer forintért vizsgál átláthatóságot, úgy, hogy korábban az LMP pártigazgatója volt.

Amíg ebben a kerületben ilyen jelenségek fordulnak elő, amik ellen Ön semmit sem tett, sőt azt gyakorlatilag maga idézte elő, addig ilyen etikai szabályzatot mi nem fogunk tudni támogatni

 – mondta a képviselő-testületi ülésen Lehoczki Ádám.

 

Már a látszatra se ad a kerületi baloldal

Amikor 2019-ben megnyerték az önkormányzati választást, Cserdiné Németh Angélának az volt az első dolga, hogy a fiát betegye a népjóléti bizottságba, külső tagként. Mindezt úgy, hogy akkor még nem is rendelkezett megfelelő  végzettséggel, mivel még egyetemista hallgató volt

– mondta lapunk megkeresésére Lehoczki Ádám, a helyi Fidesz–KDNP-frakció vezetője.  

Németh a közösségi oldalán akkor azt írta: nem a családi kötelék, hanem a rátermettség volt a legfőbb szempont, mivel fia évek óta ezzel a területtel foglalkozik. 

Cserdiné már korábban is két kézzel szórta az adófizetők pénzét, 2019 októberében, amikor a baloldal ismét győzni tudott a XV. kerületben, komoly fizetésemeléssel indította ciklusát.

A polgármester frakciója, a Mindenki a Tizenötödikért Frakció csont nélkül fogadta el akkor azt az előterjesztését, amely alapján ötven százalékkal emelték meg az önkormányzati képviselők alapilletményét. Az emelést kizárólag a Fidesz–KDNP képviselői nem támogatták. 

2022-ben a polgármesterek fizetésével párhuzamosan ismét megemelkedett volna helyi képviselők fizetése is, ám a kerület baloldali vezetése egy olyan előterjesztést hozott, aminek értelmében nem növelték a képviselők fizetését, amit a helyi Fidesz–KDNP is támogatott. 

Nem sokra rá beadtunk egy javaslatot, ami úgy szólt volna, hogy ne csak a képviselők fizetése ne emelkedjen, hanem az alpolgármestereké sem, ám végül ezt már nem szavazták meg

 – zárta Lehoczki Ádám.

 





 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás