RETRO RÁDIÓ

Deutsch: jó esély van arra, hogy Magyarország hozzájusson az uniós pénzekhez

Biztatók az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti tárgyalások, jó esély van a megállapodásra és arra, hogy Magyarország végre hozzájuthat az eddig politikai okokól visszatartott uniós pénzekhez - hangoztatta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.13. 14:48
Vélemény

Deutsch Tamás szerint a következő egy hét, tíz nap döntő időszak lesz a tárgyalások várható eredményének szempontjából, mert nem adták fel a küzdelmet azok a magyar és európai baloldali politikai erők sem, amelyek a lehető legdurvább módon támadják mindenütt Európában a nemzeti, konzervatív jobboldali, kereszténydemokrata kormányokat.

Felidézte: a német szociáldemokraták soraiba tartozó európai parlamenti képviselő, Katarina Barley, az EP alelnöke néhány héttel ezelőtt kijelentette: „anyagilag, pénzügyileg ki kell éheztetni a lengyeleket és a magyarokat”, illetve hogy szerinte „a magyar és a lengyel konzervatív politikusok csak az európai uniós pénzek megvonásának hangján tudnak érteni a szóból”.

Deutsch Tamás rámutatott: rendkívül durva, rendkívül éles, az európai együttműködést és összefogást aláásó politikai akció zajlik a baloldali erők vezetésével.

„Ezek az erők - amelyeknek része a magyar baloldal is - azt kívánják elérni, hogy hiába teljesít Magyarország minden vállalást, hiába teszünk eleget a bizottság és a magyar kormány közötti szakmai egyetértéssel övezett megoldásoknak, mégse szülessen megállapodás az Európai Bizottság és a magyar kormány között” - fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

Deutsch Tamás: a következő egy hét, tíz nap döntő időszak lesz a tárgyalások várható eredményének szempontjából,Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Az Európai Unió csak fokozza a gazdasági nehézségeket

Deutsch Tamás az ukrajnai háborúról és a uniós szankciókról szólva az interjúban úgy fogalmazott: a háború elképesztő tragédiákat jelent, félelmetes humanitárius katasztrófát okoz, emberek milliószámra kénytelenek elhagyni a lakhelyüket; az unió pedig ahelyett, hogy tompítani igyekezne a háború hatásait, a katasztrofálisan elhibázott szankciókkal tovább növelte a háború okozta, az egyébként is meglévő, Európa egészén eluralkodó gazdasági nehézségeket.

Hozzáfűzte: a jóakaratú, jószándékú európai polgárok lassan kifogynak azokból a szavakból, amikkel leírható a jelenlegi európai politika abszurditása, leírhatók azok az egyszerre „vérlázító, vérforraló, ugyanakkor szomorúságra okot” adó politikai döntések, amiket kénytelenek megtapasztalni. Az unió ahelyett, hogy a fegyverszünet érdekében, azt követően pedig a béketárgyalások érdekében tenne diplomáciai lépéseket, a brüsszeli bürokratáktól olyan nyilatkozatok hangzanak el, amelyek „csak olaj a tűzre”, eszkalálják a háborút - mondta.

„A magyar polgárokkal, saját nemzetünkkel, sőt az Európai Unió egészével szembeni felelősség vezeti a magyar kormányt és a magyar miniszterelnököt, amikor nemzeti érdekből az Európai Unió érdekét képviselve arról beszél, hogy a háborúskodást mielőbb békének kellene felváltania Ukrajnában” - fogalmazott.

Magyarország nem fogja eladósítani magát Ukrajna újjáépítése miatt

Deutsch Tamás szólt arról is, amennyiben egy újabb szankciós csomagban ismételten olyan energetikai szankcióra tennének javaslatot az arra illetékesek, amelyik a magyar nemzeti érdekekkel ellentétes, ami gazdaságilag a létünket veszélyezteti, Magyarország nem egyszerűen vétóz, de ilyen javaslatról tárgyalni sem hajlandó.

Hozzátette: ugyanez a helyzet a közös hitelfelvétellel is, szavai szerint „kizárt, teljesen elképzelhetetlen, nonszensz” hogy Ukrajna nyilvánvalóan szükséges újjáépítése olyan módon történjen meg, hogy annak eredményeként 27 európai ország - ki tudja hány száz vagy ezer milliárddal - eladósítsa magát. Magyarország továbbra is nyitott arra, hogy segítse Ukrajnát, de ez csak kétoldalú módon történhet és nem közös hitelfelvétellel - szögezte le a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás