RETRO RÁDIÓ

Ellenzéki bajtársa szegezte a kérdést Márki-Zay Péternek: tisztességes-e a kettősmérce?

A budai 3-as választókerület képviselője, az LMP-s Hajdu Mária a közösségi oldalán osztotta meg követőivel, hogy várja a választ a miniszterelnök-jelölttől.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.02.08. 07:30
diploma

Az LMP-s Hajdu Mária a Facebook-oldalán tette fel a kérdést, hogy miként tovább a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal – szúrta ki az Index.

A politikus a bejegyzésében osztotta meg gondolatait az üggyel kapcsolatban.

„Eszembe jutott, hogy mi is a helyzet Márki-Zay Péter korábbi kijelentésével, amit Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő nem létező diplomájával és végzettségével kapcsolatban tett:

Tisztességesnek kell lennünk, hiszen a választók bizalmát kérve azt ígérjük, méltóbbak vagyunk a kormányzás felelősségére. Amint kiderült, hogy az MSZP egyik képviselője sáros, pártja azonnal kizárta, a választáson nem indítja, mandátumát visszaköveteli. Csak így, csak egyenesen, csak következetesen vezet az út felfelé.

Ez a kérdés most a budai 3-as választókerületben, Bel-Budán és Hegyvidéken is

„Hajnal Miklós képviselőjelölttel kapcsolatban is kifejezetten aktuális. Ő az, aki diploma nélkül hónapokig hivatkozott magára mindenféle TV-stúdióban, mint közgazdász, miközben az abszolutóriumig sem jutott el. Kérdezem Márki-Zay Pétert, hogy tisztességes-e a kettősmérce. És vajon ilyen jelölttel egy hajóban is vezet az út felfelé?” – tette fel a kérdést Hajdu Mária.

Az Index pedig feltette a kérdést az ellenzéki összefogásnak is, hogy ezek után mi lesz Hajnal Miklós sorsa. Ezt válaszolták:

„Még az ellenzéki előválasztás előfeltétele volt, hogy valamennyi képviselőjelölt nyilvánosságra hozza önéletrajzát, aminek eleget is tettek. Az azokban foglaltak valóságtartalmáért ők maguk viselik a felelősséget.

Ugyanakkor leszögezték, hogy a jelöltségnek nem törvényi feltétele a diploma, ma is számos olyan politikus van, aki felsőfokú végzettség nélkül tölti be tisztségét, „és ez rendjén is van, nem zárható ki senki a képviseleti demokráciából ezen az alapon” – írja a portál. „Gond akkor van, ha valaki hivatalos önéletrajzban, hivatalos felületeken hamisan tünteti fel a végzettségét” – áll a válaszban.

Ezeket olvastad már?
Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Top hírek

dollárbaloldal

Mihalik Enikő lebuktatta Korányi Dávidot

Az RTL Klub műsorában lényegében elárulta Mihalik Enikő modell, Korányi Dávidnak, a főpolgármester korábbi főtanácsadójának felesége, hogy a családjával több mint egy éve nem hagyták el az Egyesült Államokat.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás