Az ész megáll! 12 iskolai tantárgyban népszerűsítené a homoszexualitást a Magyar LMBT Szövetség





A szervezet kötelező érettségi tantárgyakban is hirdetné a homoszexualitást. A magyar emberek erről a kérdésről is április 3-án népszavazáson dönthetnek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.12.
gyermekvédelem

A Magyar LMBT Szövetség már tíz évvel ezelőtt azt követelte, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre jelenjen meg azokban a kerettantervekben, amelyet az iskolák a Nemzeti Alaptanterv (NAT) alapján állítanak össze. A Magyar LMBT Szövetség 2012-es beszámolójában ez olvasható: „2012 októberében véleményeztük a NAT alapján készített, rendkívül részletes (több ezer oldalas) kerettanterveket is. Ez a tervezet szintén nem ejtett egy szót sem a szexuális irányultság és nemi identitás témáiról. A NAT vitája során kifejtett véleményünkkel összhangban itt is törekedtünk rá, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre a különböző tantárgyak tantervében hangsúlyosan jelenjen meg.

Több tantárgyba is bevezetnék a homoszexualitás tanítását Fotó: Shutterstock

Azt javasolták továbbá, hogy a másság bemutatására a következő tárgyak különösen nagy hangsúlyt fektessenek: környezetismeret, biológia, történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, erkölcstan, etika, magyar nyelv és irodalom, ének-zene, művészetek, mozgóképkultúra és médiaismeret, technika, életvitel és gyakorlat tantárgyak. Szerintük rendkívül problémás a hagyományos nemi szerepek példaként állítása a gyerekek elé, illetve a nemi szerepek biológiai funkciójának hangsúlyozása.

Április 3-án lesz a gyermekvédelmi népszavazás is

Az Országgyűlés november végén rendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást. Az országgyűlési választásokkal egy időben a következő kérdésekben szavazhatnak az állampolgárok:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?




  • Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás