RETRO RÁDIÓ

A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése mellett

Brüsszel a klímavédelemre hivatkozva megadóztatná az emberek lakásait és autóit; a magyar kormány ezt elutasítja, és elkötelezett a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése mellett - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.Megosztás
Szerző: metropol
2021.10.21. 12:15
sajtótájékoztató

A miniszter elmondta: a csütörtökön kezdődő brüsszeli EU-csúcs legfontosabb témája az energiaárak kérdése lesz, mert egyfajta „rezsikrízis” van mindenhol Európában a „hihetetlen magas, égbe szökött” energiaköltségek miatt.

Gulyás Gergely azt mondta, ennek a világpiaci árak mellett a legfőbb oka az, hogy az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat. A legnagyobb veszély az, hogy a bizottság ráterhelné az áremeléseket a fogyasztókra, megadóztatva a lakásokat és az autókat - tette hozzá.

Közölte: a visegrádi országok vétózni fognak ebben az ügyben, el fogják utasítani az erről szóló brüsszeli javaslatot. A magyar kormány a „leghatározottabban elkötelezett” a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése mellett - szögezte le.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Magyarország a tranzitzónák visszaállíthatóságát kéri Brüsszeltől

A tranzitzónák visszaállításának lehetővé tételét kéri Magyarország Brüsszeltől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a nap folyamán kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődik Brüsszelben az állam- és a kormányfők részvételével, a tanácskozáson Magyarországnak is lesznek javaslatai.

Elmondta, az a magyar kérés, hogy úgy módosítsák az uniós jogszabályokat, hogy a tranzitzónákat vissza lehessen állítani. Nincs ennél hatékonyabb módja a védekezésnek - fogalmazott.

A miniszter azt javasolta, mindenhol az Európai Unió határain kívül döntsenek a menekültstátuszról, mert nehéz kitoloncolni azt, aki egyszer uniós területre lépett.

Közölte, a javaslatok azért is indokoltak, mert a migrációs nyomás rendkívüli mértékben megnőtt.

 

Ezeket olvastad már?
Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Top hírek

dollárbaloldal

Mihalik Enikő lebuktatta Korányi Dávidot

Az RTL Klub műsorában lényegében elárulta Mihalik Enikő modell, Korányi Dávidnak, a főpolgármester korábbi főtanácsadójának felesége, hogy a családjával több mint egy éve nem hagyták el az Egyesült Államokat.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás